Dan Barna (USR): „Toate forţele de dreapta ar trebui să aibă acelaşi candidat la Primăria Capitalei” Ce spune de fuziunea cu PLUS

Liderul USR Dan Barna afirmă că USR şi PLUS susţin candidatul care are cele mai mari şanse să o trimită pe Gabriela Firea acasă. Întrebatpe cine preferă dintre cei doi candidaţi, Nicuşor Dan şi Vlad Voiculescu, Barna a a afirmat că îl susţine pe cel care are sprijinul bucureştenilor. El a precizat că dacă vor fi doi sau trei candidaţi din zona de dreapta, atunci Gabriela Firea va câştiga din nou alegerile.

09 feb. 2020, 13:02
Dan Barna (USR): „Toate forţele de dreapta ar trebui să aibă acelaşi candidat la Primăria Capitalei” Ce spune de fuziunea cu PLUS
Dan Barna a fost întrebat duminică, la Digi 24, când va fi ales candidatul Alianţei USR-Plus la Primăria Capitalei, dintre Nicuşor Dan şi Vlad Voiculescu. 
“În aceste două, trei săptămâni noi sperăm să clarificăm, nu doar în Bucureşti, ci şi peste tot în ţară candidaţii comuni ai Alianţei astfel încât să intrăm în logica electorală pentru alegerile locale”, a spus Dan Barna.
 
El a completat apoi afirmând că toate forţele de drepta, inclusiv PNL, ar trebui să aibă un singur candidat împotriva Gabrielei Firea. “Mesajul, şi al meu şi al lui Dacian Cioloş, a fost unul consecvent, miza este să susţinem candidatul care are cele mai mari şanse să o trimită pe Gabriela Firea acasă. Şi avem pe partea dreaptă, şi aici vorbesc de întreg spectrul, inclusiv de PNL, să avem capacitatea şi maturitatea politică să avem un singur candidat împotriva doamnei Firea. Pentru că dacă vom avea şi de această dată doi, trei, patru candidaţi cum s-a întâmplat din păcate în 2016, vom lăsa Bucureştiul pentru încă patru ani în mâna unui primar care a transformat Capitala României într-un oraş blocat”, a mai spus liderul USR.
 
Întrebat pe cine preferă între Vlad Voiculescu şi Nicuşor Dan la Primăria Capitalei, Dan Barna a răspuns: “Preocuparea mea în momentul de faţă este să găsesc modalitatea prin care cei doi candidaţi să poată veni în faţa bucureştenilor. Îl prefer pe acela care e capabil să aducă cât mai multe voturi la propriu spus. Ambii candidaţi sunt soluţii mult mai bune decât doamna Firea, mecanismul la care lucrăm acum pentru a putea să măsurăm cât mai obiectiv care dintre ei se bucură de suport electoral este miza acestor zile care urmează. Acela dintre ei care va avea sprijinul bucureştenilor, va avea tot sprijinul meu 100%.”.

Barna: Deciziile luate sâmbătă spun că vom avea fuziune după alegerile parlamentare. Condiţia în negocieri: menţinerea brandului USR, deja confirmat în politica din România

Preşedintele USR Dan Barna spune că în urma deciziilor luate sâmbătă de partidul pe care îl conduce şi de reprezentanţii Plus, fuziunea dintre cele două formaţiuni va avea loc după alegerile parlamenntare, condiţia USR, fiind preluarea brandului partidului, ”deja confirmat în politica din România”.

 

“Noi sperăm să avem alegeri anticipate şi deciziile luate ieri de camerele politice de conducere şi ale USR şi ale Plus spun că vom avea fuziune după alegeri. Dacă vom avea anticipate în luna iunie, aşa cum arată în momentul de faţă premisele politice, începând cu luna iulie procesul va demara, vom avea congresele celor două partide, dacă nu, vedem când vor fi alegerile propriu-zise, dar oricum în lunile următoare şi după deciziile de ieri ale USR şi Plus cele două birouri naţionale încep pregătirea fuziunii, încep să lucrăm la statut, la tot ceea ce presupune acest nou pas”,a declarat Dan Barna duminică, la Digi 24. 

Întrebat care sunt condiţiile de unificare, liderul USR a răspuns: “Sunt principiile pe care colegii mei din comitetul politic le consideră necesare a fi avute în vedere de către Biroul Naţional în negocierea fuziunii, efectiv brandul USR care este un brand deja confirmat în politica din România iar noua forţă politică va trebui, din punctul nostru de vedere, să aibă un brand în jurul brandului USR ceea ce este un lucru firesc din orice punct de vedere de marketing politic şi bineînţeles cadrul şi principiile statului USR, această democraţie internă care face din construcţia USR şi din construcţia Alianţei USR-Plus până la urmă, o alternativă diferită de vechea clasă politică care a eşuat în multe feluri în cei 30 de ani”. 
Barna a mai precizat că proiectul de fuziune dintre USR şi Plus este la jumătatea drumuului.  
“E un proiect deja la jumătatea drumului, am spus înainte de europarlamentare că avem un proiect pe patru paşi: europarlamentare, prezidenţiale, locale şi naţionale. Suntem la jumătatea drumului, lucrurile arată foarte bine şi România va avea cu siguranţă o forţă politică nouă, modernă pe care să se bazeze”, a explicat Dan Barna.

Forurile de conducere ale USR şi PLUS au mandatat sâmbătă birourile naţionale să demareze pregătirea procesului şi condiţiilor de fuziune, care vor fi aprobate în congresele reunite ale celor două partide.