Dan Bittman desfiinţează noile restricţii din România. „Ne-am lăsat mințiti, manipulați. Nu cred că e cazul să mai stăm la discuții”

Dan Bittman a făcut noi afirmaţii controversate privind pandemia de COVID-19 şi restricţiile impuse de autorităţi pentru a limita răspândirea virusului în România. Artistul susţine că ne-am lăsat "manipulaţi", spunând că e bucuros că "sunt națiuni care au început să se trezească".

27 mart. 2021, 11:34
Dan Bittman desfiinţează noile restricţii din România. „Ne-am lăsat mințiti, manipulați. Nu cred că e cazul să mai stăm la discuții”

Dan Bittman s-a arătat revoltat de faptul că noi restricţii vor fi aplicate în România începând de duminică, 28 martie. Artistul a mărturisit că a respectat regulile de protecţie sanitară şi cele de distanţare, însă consideră că oamenii au fost mințiți și manipulați.

„Mă bucur că sunt națiuni care au început să se trezească, ne-am lăsat mințiți, manipulați. Eu am jucat acest joc de un an de zile în condițiile legi, când mi s-a zis să pun mască, am pus mască, dar când văd că niște oameni se cred mai deștepți decât mine…încearcă să mă prostească pe față, nu cred că e cazul să mai stăm la discuții”, a spus Dan Bittman, la Xtra Night Show, conform Spynews.

Citeşte şi: Maria Constantin, curtată de Dan Bittman: „Am făcut schimb de numere şi îmi trimitea mesaje”

Ce restricţii vor fi aplicate în zonele cu rată de infectare ridicată

Hotărârea de Guvern care prevede noi restricţii de circulaţie şi pentru agenţii economici, aplicabile în funcţie de rata de infectare din fiecare localitate, a fost publicată, vineri seară, în Monitorul Oficial.

În localitățile cu o rată de infectare mai mare de 7,5 la mia de locuitori, calculată pe o perioadă de 14 zile, se impune restricționarea circulației începând cu ora 20:00.  Aceeași măsură va fi și în localitățile în care rata de infectare este mai mare de 4 la mia de locuitori, dar doar în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

Hotărârea de Guvern adoptată joi seară prevede limitarea circulaţiei, de la ora 20.00, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, în localităţile care au incidenţă mai mare de 4 la mie, dar şi închiderea operatorilor economici la ora 18.00.

Conform documentului, în toate localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 4 şi mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori, se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 20,00—5,00, cu următoarele excepţii:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;

b) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;

c) deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie;

Citeşte şi: EXCLUSIV Traian Băsescu este categoric: „Lockdownul este singura soluţie. Această tulpină este mult mai agresivă”

 


loading...