Dan Bittman, la sapă de lemn! Datoriile colosale pe care artistul le are la stat

Anul 2023 este unul destul de dificil din punct de vedere financiar pentru Dan Bittman. Afacerile pe care artistul le are în țara noastră merg din ce în ce mai prost și înregistrează pierderi financiare, dar și datorii uriașe.

23 aug. 2023, 12:56
Dan Bittman, la sapă de lemn! Datoriile colosale pe care artistul le are la stat
Datoriile colosale pe care artistul le are la stat

Dan Bittman, la sapă de lemn! Dacă din punct de vedere muzical, Dan Bittman a reușit să atingă cele mai înalte culmi ale succesului, nu putem spune același lucru și despre afacerile pe care le are.

Citește și Denise Rifai și Dan Bittman, împreună la mare. Cum arată prezentatoarea în costum de baie

Dan Bittman, la sapă de lemn!

Pe data de 16 iunie, firma lui Dan Bittman de creație artistică, Danutz SRL, și-a suspendat activitatea după ce a înregistrat o pierdere de aproape 16.000 de lei și a acumulat la stat datorii de peste 115.000 de lei, scrie FANATIK. 

Nici compania Danutz Casa, care se ocupă de centrul de recreere pe care Dan Bittman îl are lângă Autostrada Soarelui, nu a strălucit în acest an. Firma, care are o cifră de afaceri de aproape 200.000 de lei, a înregistrat o pierdere de 1.700 de lei, dar și datorii  la stat de peste 1,5 milioane de lei.

Din păcate pentru artist, nici măcar firma Bitsolar ce are ca obiect de activitate comercializarea energiei electrice și în care și-a pus foarte mari speranțe nu i-a adus profitul la care se aștepta.

Chiar dacă a investit sume uriașe de bani în această companie, în ultimul an fiscal Dan Bittman a pierdut suma de 50.000 de lei.

În ciuda acestor pierderi și datorii uriașe, Dan Bittman a avut și profit în ultimul an fiscal și asta pentru că muzica rămâne în continuare principala sursă de venit a artistului.

Dan Bittman deține 33% din acțiunile firmei Holograf Productions, care în ultimul an a avut o cifră de afaceri de peste 1,6 milioane de lei, adică în jur de 320.000 de euro, iar profitul a fost unul impresionant pentru o societate din România.

Este vorba despre suma de peste 300.000 de lei, iar la un simplu calcul matematic lui Dan Bittman i-a revenit din profit 100.000 de lei, adică în jur de 20.000 de euro.

Dan Bittman a crescut prețul de cazare la complexul său, după ce a investit peste 700.000 de euro în afacere

Dan Bittman deține un complex la 49 de kilometri de București. Artistul a investit peste 700.000 de euro în această afacere.

Pe lângă cariera în muzică, Dan Bittman a decis să investească 700.000 de euro într-un complex, la 49 de kiloemtri de București, pe malul lacului Sulimanu. Solistul trupei Holograf are aici un parc de agrement. De curând a renovat toate camerele, ceea ce a dus și la o scumpire a prețului de cazare.

Dacă înainte o noapte de cazare costa puțin peste 100 de lei, acum trece de 350 de lei, după cum spune managerul lui Dan Bittman.

„În această perioadă, cazarea este de 350 de lei pe noapte, la bungalow, pentru trei persoane, și de 450 de lei, pe noapte, la apartament, pentru cinci persoane. Sunt mai scumpe, vara asta, pentru că sunt refăcute în totalitate.

Recomandăm pentru o familie cu copii, luna mai, sfârșitul lui iunie. Atunci este cel mai bine, pentru relaxare și pescuit. Apa lacului este caldă, când afară e soare și frumos, ajunge și la 19 grade. Pentru sporturile nautice, noi ne dăm cu neopren subțire, însă alți turiști nu au folosit neopren, depinde cât de rezistent ești.

S-au menținut însă prețurile la activitățile sportive și de distracție (n.r.-30 de lei abonamentul pe zi la piscină, caiac- 50 de lei/40 de minute. Un echipament complet pentru sporturile nautice este de 100 lei/zi). Am dat și cu substanțe pentru țânțari și căpușe, cred că anul acesta va fi bine, în privința asta. Nu știu dacă vom mai angaja studenți, ca în alți ani, să ne ajute. Poate, din iunie, pe luna mai suntem acoperiți”, a declarat managerul artistului, pentru playtech.ro.

În 2022, Dan Bittman susținea că afacerea lui a avut succes chiar și în pandemie.

„Afacerea mergea mai bine în pandemie. Probabil acum lumea are mai multe locuri în care se poate duce, dar la final de săptămână vin cei obișnuiți. În primul an de pandemie am avut mai mulți clienți. Poți să te dai pe teleski pe lac, să pescuiești.

Dacă nu ești curajos poți să faci plimbări pe lac, canoe, să vâslești. Sau poate ești pasionat de paintball, este un teren special amenajat pe care se organizează competiții. Vrem să amenajăm și un teren de beach volleyball. Suntem în discuții cu Federația de Volei.

În altă ordine de idei, aici se poate mânca, iar pe lac mai sunt și niște căsuțe de lemn. O noapte te costă 150 lei, iar un apartament costă 250 lei și pot sta până la 5 persoane. La final de săptămână se poate sta la un grătar, la orice”, a declarat artistul.

Citește și Catinca Roman s-a iubit cu Dan Bittman. Idila a fost dezvăluită chiar de sora Oanei. Ce spune despre Loredana Groza: „M-a aruncat la gunoi”