Dan Bittman şi Mugur Mihăescu, sceptici privind revenirea după relaxarea restricţiilor. „Oamenii se gândesc de două ori înainte să iasă. Dacă vine valul patru, închidem uşa, stingem lumina şi plecăm”

Dan Bittman a declarat, vineri, în direct la România TV, că aplicarea măsurilor de relaxare nu va duce la reluarea imediată a concertelor şi spectacolelor deoarece în continuare oamenii se gândesc "de două ori înainte să iasă". La rândul său, Mugur Mihăescu, care deţine mai multe afaceri în domeniul ospitalităţii, nu a ezitat să critice Guvernul pe motiv că nu a sprijinit acest domeniu în timpul pandemiei.

28 mai 2021, 22:02
Dan Bittman şi Mugur Mihăescu, sceptici privind revenirea după relaxarea restricţiilor. „Oamenii se gândesc de două ori înainte să iasă. Dacă vine valul patru, închidem uşa, stingem lumina şi plecăm”

Dan Bittman şi Mugur Mihăescu au fost prezenţi la dezbaterea din studioul România TV. Artiştii au vorbit despre reluarea spectacolelor şi a activităţii în mai multe domenii afectate din cauza crizei COVID-19.

Recent, Mugur Mihăescu a acceptat provocarea lansată de premierul Florin Cîțu și a răspuns la întrebarea „Ce conține vaccinul pentru mine?”.

„Am făcut vaccinul. Nu este o postare despre vaccin, este o postare despre praf în ochi, despre lasă-i naiba că uită. Hai să aducem o veste bună că uită frăieruşii ăştia ce s-a întâmplat un an şi jumătate. De fiecare dată când ies cu un anunţ din ăsta – hai să uităm – îmi aduc aminte de ce au făcut, să vadă că oamenii nu uită. Nu uită aşa ceva”, a declarat Mugur Mihăescu, la România TV.

Artistul care a făcut celebru personajul „Garcea” în trupa Vacanţa Mare a precizat că România avea nevoie de o „guvernare raţională” la momentul declanşării pandemiei, deaorece au fost pierdute sute de locuri de muncă.

„Nu o să ne lasă să scăpăm fără să ne vaccinăm. Acest mesaj este despre ce au făcut şi cum au guvernat. Aveam nevoie de o guvernare raţională atunci. Vaccinul îl face toată Europa”, a mai spus Mihăescu.

Mugur Mihăescu a mai spus că mulţi antreprenori cu afaceri în domeniul ospitalităţii au dat faliment din cauza restricţiilor aplicate în timpul pandemiei COVID-19 şi a criticat faptul că ajutoarele guvernamentale au venit prea târziu.

„Mulţi au dat faliment. Ajutoarele au venit pentru 9.000 de firme dintr-un total de 20.000. Noi toţi sperăm ca după un an şi jumătate de moarte clinică să vină şi restul de ajutoare. Măsurile astea le aşteptam eu atunci când trebuia guvernată ţara ca lumea şi aveam bani europeni de la buget.

Dacă vine valul patru, închidem uşa, stingem lumina şi plecăm”, a menţionat Mugur Mihăescu.

Citeşte şi: Mugur Mihăescu, clip-bombă după provocarea lui Florin Cîțu. „Vaccinul pentru mine conține sărăcie, oameni arși, cenzură” VIDEO

Dan Bittman: „În România nu mai există COVID”

La rândul său, Dan Bittman a declarat că în prezent românii se bucură de relaxare, pentru că unii dintre ei „au uitat” de restricţiile care au fost aplicate de autorităţi din cauza coronavirusului.

„Românii au uitat ce li s-a întâmplat. Nu ştiu dacă au uitat complet. Toată lumea se bucură de relaxare. Din statistici, observ că în România nu mai există COVID. Dacă vine valul 4, înseamnă că măsurile din valurile 1,2 şi 3 au fost inutile.

Omenirea are cu totul alte probleme decât să le umplem buzunarele celor din industria pharma. O să se întâmple un salt fabulos în următorii ani şi o să uităm de această prostie numită COVID. Va deveni probabil o chestie banală şi datorită vaccinului. O să existe şi tratamente coerente”, a spus artistul.

Bittman a afirmat că e rezervat privind reluarea concertelor, după cum a promis Guvernul Cîţu.

„Nu cred că o să înceapă atât de curând cum se anunţă. Cred că în general politicienii spun lucruri pe care vor oamenii să le audă, dar nu neapărat ceea ce urmează să se întâmple în viitorul apropiat. Atâta vreme cât am căzut din cauza COVID-ului, atâta vreme ne va lua ca să ne ridicăm. Vor fi nişte încercări timide şi poate spre finalul anului, începutul anului viitor, dacă nu mai vin alte valuri, o să se întâmple ceva.

Există o remanenţă. Oamenii se gândesc de două ori înainte să iasă în comunităţi”, a precizat Dan Bittman.

Solistul trupei Holograf a explicat că mulţi artişti au fost nevoiţi să se reorienteze spre alte activităţi deaorece concertele au fost interzise în timpul pandemiei.

„Sunt deja mulţi care s-au reorientat. Am cunoştinţe, colegi care s-au apucat de Uber, fac cu totul alte afaceri sau dacă n-ar fi avut alte afaceri, n-ar fi putut să supravieţuiască acestei perioade.

Nu e o perioadă foarte veselă pentru cei care sunt liberi profesionişti. Pentru cei care au fost angajaţi în instituţiile de stat, n-a fost nicio problemă. A fost o perioadă foarte grea pentru că nu s-a câştigat niciun ban. Ceea ce e mai grav e că în afară de câteva poze făcute cu anumiţi politicieni, nu a venit niciun ajutor din partea statului. Fiecare a încercat să se descurce cum a putut”, a conchis Bittman.

Citeşte şi: Dan Bittman, mărturisiri cutremurătoare despre pierderea părinților la două zile distanță. Tatăl lui a murit fix de Revelion. „Acesta e prețul pe care îl plătești pentru meseria de artist”