Dan Mureşan era obsedat de muncă. Fiul fostului ministru dormea 2-3 ore pe noapte

Ioan Avram Mureşan a fost înştiinţat de moartea fiului său, Dan Mureşan, în timpul slujbei religioase de la biserica penitenciarului unde se află închis. Din spatele gratiilor, el a acceptat să dea un interviu pentru ziarul Dejeanul, în care a vorbit despre copilul său. De asemenea, un prieten al lui Dan Mureşan a povestit că acesta era obsedat de muncă.

RomaniaTV.net
11 sept. 2012, 09:33
Dan Mureşan era obsedat de muncă. Fiul fostului ministru dormea 2-3 ore pe noapte

Decesul neaşteptat, la doar 32 de ani, al lui Dan Mureşan, fiul fostului ministru al Agriculturii, Ioan Avram Mureşan, a fost de natură să şocheze pe totţi cei care l-au cunoscut. Îndurerat, tatăl tânărului, a acceptat să dea un interviu pentru ziarul Dejeanul.

Aflat în Peniteniciarul de Maximă Siguranţă Gherla, Ioan Avram Mureşan a declarat: „Ultima dată am vorbit cu el vineri, la telefon. Legatura telefonică nu era foarte bună. Am întrerupt şi am zis: Dane o să vorbim altă dată. Mi-a zis că acuma pleacă la o cină cu clienţii „pe care îi am aici şi probabil că duminică mă voi întoarce în ţară şi voi veni la tine, săptămâna viitoare”. Şi am înţeles că după cină s-a dus în camera de hotel, iar dimineaţă nu a mai coborât la micul dejul. El era primul acolo, era punctual. Dupa ceva vreme s-au dus în cameră şi l-au găsit”.

El a povestit şi cum a aflat vestea: „Mă aflam la biserică, la sfânta liturghie, cand spre final m-a chemat cineva la vizita. Am fost foarte mirat pentru că soţia mea se anunţase la vizită abia miercuri. A venit şi am văzut-o pe soţia mea că era plânsă, era într-o stare jalnică, pentru că se tot frământa să vadă cum să îmi facă cunoscut acest lucru care s-a întamplat în familia noastră„.

Potrivit fostului ministru, Dan Mureşan a urmat cursurile în Anglia, încă din clasa a VII-a, iar de trei ani era angajat al unei companii din Londra, specializată în domeniul campaniilor electorale. El conducea Departamentul Electoral, iar în Kenya se afla pentru alegerile prezidenţiale.

De asemenea, un prieten al lui Dan Mureşan a acceptat să dea câteva declaraţii despre acesta pentru ziarul Cancan, descriindu-l ca pe un om obsedat de muncă. „Dan era cu adevărat pasionat de politică şi de campaniile electorale. Sincer, cred că era cel mai bun român în domeniul consultanţei politice, din lume. Nu avea, într-adevăr, cel mai sănătos stil de viaţă, fuma destul de mult, însă avea numai 32 de ani şi nicio afecţiune serioasă. Nu am văzut un alt om care să fi muncit cu atât de multă pasiune. În timpul campaniilor electorale muncea aproape non-stop, dormea doar 2-3 ore pe noapte. E posibil să fi fost şi acum suprasolicitat”, a declarat Ciprian Alionescu, angajat la Comisia Europeană.