Dan Negru critică dur programul TV de Paște: ”Kevin a rămas și Iisus a fost exilat și nu din rațiuni de business, după cum se vede în audiențe”

Celebrul relizator TV Dan Negru a postat pe Facebook o critică dură la adresa felului în care Pro TV a alcătuit programul zilelor de Paști, observând o diferență clară față de programul de Crăciu al aceluiași post.

17 apr. 2023, 14:13
Dan Negru critică dur programul TV de Paște: ”Kevin a rămas și Iisus a fost exilat și nu din rațiuni de business, după cum se vede în audiențe”

Dan Negru a comparat, într-o postare pe Facebook, modul în care filmele „Singur acasă“ și „Iisus din Nazaret“ au fost difuzate în România. Potrivit acestuia, în ciuda faptului că a fost mutat la miezul nopții, filmul lui Franco Zeffirelli a avut o audiență foarte bună.

„Deși cu performanțe identice, Kevin din Home Alone a rămas în prime time, de la 8 seara la tv din România pe când Iisus din Nazareth a lui Zefirelli a fost exilat după 12 noaptea.

Cel mai urmărit program de Paște a fost filmul lui Zeffirelli, Iisus din Nazareth.

E rețeta de succes de Paște asa cum e Home Alone de Crăciun. Totuși, Kevin a rămas și Iisus a fost exilat și nu din rațiuni de business, după cum se vede în audiențe.

Filmul a avut un buget de 16 milioane dolari, uriaș pentru vremea aceea (1977) fiind finanțat în mare parte de Biserica Catolică.

Citește și: Georgiana Lobonț radiază de fericire! Dezvăluirea plină de emoție a intrepretei „Familia noastră s-a mărit. Am fost binecuvântați”

Papa Paul al VI i-a propus lui Zefirelli ideea filmului și el a și aprobat bugetul.

Papa Paul al VI a murit la un an după premiera filmului și a cerut să aibă funeralii simple, fără catafalc și fără monument pe mormânt.

Așa s-a și întâmplat…

În perioada anilor 2000, o vreme, filmul nu s-a mai bucurat de audiențe bune în Italia dar Fabrizio del Noce , directorul RAI de atunci, a făcut o declarație istorică spunand, „filmul lui Zefirelli ne ajută să nu ne întoarcem în epoca de piatră a spiritualității”

La noi, Kevin a învins!“, a scris Dan Negru.

Citește și: Cum își câștiga banii Celentano din „Las Fierbinți” înainte să fie actor. Adrian Văncică a muncit chiar și în străinătate