Dan Negru face praf filmele româneşti finanţate de stat. Ce-l deranjează cel mai mult pe prezentatorul TV: „Degeaba 200 milioane de euro!”

Dan Negru a criticat dur calitatea filmelor și serialelor românești, susținând că aceste producții, finanțate de stat, aduc prejudicii imaginii țării. ÎPrezentatorul TV a subliniat faptul că filmele românești, finanțate din bugetul public, pun România într-o lumină negativă și umilesc statul, deși primesc sprijin financiar destul de generos din partea acestuia.

11 dec. 2023, 11:50
Dan Negru face praf filmele româneşti finanţate de stat. Ce-l deranjează cel mai mult pe prezentatorul TV: „Degeaba 200 milioane de euro!”
Dan Negru

Dan Negru face praf filmele româneşti finanţate de stat. Prezentatorul TV a adăugat că România este singura țară europeană care nu a produs un serial istoric, spre deosebire de vecinii săi. Aceste critici vin în contextul în care discuțiile despre calitatea producțiilor cinematografice românești au fost frecvente în ultima perioadă, iar opinia lui Dan Negru aduce în atenție aspecte legate de modul în care banii publici sunt utilizați în sprijinirea industriei cinematografice din țară.

Citeşte şi: Babi Minune, bătut crunt la o nuntă! Ameninţări fără precedent: „Să moară ce am mai sfânt!” VIDEO

„200 milioane de euro se vor da pentru filme românești. Totuși, multe din filmele, serialele, telenovelele românești sunt făcute cu bani de la stat deși ele umilesc statul. Polițiștii sunt idioți, doctorii-s șpăgari, profesorii-s corupți. În multe din filmele sau serialele finanțate de stat, România e umilită, nu e promovată!

Disputa istorică despre primul om care a zburat se dă între Traian Vuia și frații Wright. Sunt zeci de filme americane despre frații Wright, ultimul e serialul “Wright Brothers” cu Tom Hanks. Știți vreunul care să-l apere pe Vuia?

Dar insulina lui Paulescu? Petrache Poenaru brevetează primul toc rezervor(stilou) din lume dar pentru că invenția nu a fost produsă în serie, titlul de inventator al stiloului este a lui Lewis Waterman. Ați văzut ceva despre Poenaru?

România e singura țară europeană care nu are niciun serial istoric la TV! Ungurii au “Matyas, a sosemvolt kiralyfi”( Mateias, Prințul care nu a fost niciodată) ,un succes în audiențe tv. E despre copilăria lui Matei Corvin, regele care are statuie in centrul Clujului. Degeaba 200 milioane! Banii sunt mai greu de păstrat decât de obținut!”, a scris Dan Negru pe Facebook.

Citeşte şi: Un nou scandal uriaş între Anamaria Prodan şi Reghecampf. Declaraţii incendiare despre trecutul antrenorului: „N-ai vrut nicio relaţie!”