Dan Negru, profund dezgustat de starea avansată de degradare în care se află Palatul Brukenthal din Avrig: „Noi am pus drujba pe palatele noastre”

În contexul încoronării Regelui Charles al III-lea, eveniment fastuos care s-a desfăşurat la Catedrala Westminster, apoi la Palatul Buckingham, Dan Negru a simţit să pună în oglindă starea avansată de degradare în care se află Palatul Brukenthal din Avrig.

09 mai 2023, 08:40
Dan Negru, profund dezgustat de starea avansată de degradare în care se află Palatul Brukenthal din Avrig: „Noi am pus drujba pe palatele noastre”

Aflat în curtea Palatul Brukenthal, Dan Negru a postat pe paginile de socializare un clip scurt în care arată ce a mai rămas din măreţul palat, iar pe fundal se aude zgomotul produs de drujbe.

Dan Negru, dezgustat de starea avansată de degradare în care se află Palatul Brukenthal din Avrig: „Așa arată el acum, în sunete de drujbă. Că la drujbe stăm bine”

Filmarea prezintă o clădire dărăpănată, cu geamuri sparte, care, foarte probabil, nu va mai rezista mult timp în picioare.

Dintre reporterii ăia mulți trimiși la palatul Buckingham, la întoarcere, s-or opri câțiva și la palatele din România. Avem si noi! Doar că am pus drujba pe ele.

Auziți drujba aia? Am zis să vă arăt Palatul Brukenthal din Avrig. Ia uite-l! Așa, în sunete de drujbă. La drujbe stăm bine. A fost construit pe la 1700. Acolo, cândva, era una dintre cele mai frumoase sere din Europa, atunci când el a fost construit. Azi, se dărâmă. Asta e intrarea, geamuri sparte… Încet-încet se duce.

Construit la 1700, așa arată el în 2023. Brukenthalul din Avrig, unul din cele mai frumoase edificii, la vremea aia, din toată Transilvania. Și acolo undeva, pe un gard, scrie I love Brukenthal (n.r.: iubesc Brukenthal). Așa arată el acum, în sunete de drujbă. Că la drujbe stăm bine”, este mesajul plin de dezgust şi indignare transmis de Dan Negru pe Instagram.

Negru, indignat de ipocrizia românilor vizavi de monarhie: „Acum, când Charles e încoronat, suntem monarhiști. Când Regele României trăia, eram anti-monarhiști”

Chiar în ziua încoronării Regelui Charles al Marii Britanii, Dan Negru a postat pe reţelele sociale o poză realizată pe vremea când Regele Mihai şi Regina Ana erau încă în viaţă, în care apare alături de Familia Regală a României.

Citeste si Dan Negru, avertisment după atacurile din Serbia: „O să activeze și alți nebuni! Este paradisul armelor de foc”

În textul care însoţeşte postarea, realizatorul Kanal D şi-a exprimat profundul dezgust vizavi de ipocrizia românilor care vorbesc mult despre încoronarea Regelui Charles al III-lea al Marii Britanii, dar vorbeau împotriva monarhiei pe vremea când Regele Mihai era încă în viaţă.

Acum, când Charles e încoronat, suntem monarhiști. Când Regele României trăia, eram anti-monarhiști. Noi, mereu viceversa în istorie. Noi, mereu exagerând, cu ura sau cu iubirea. Când am avut monarhie, am urât-o. Când n-o mai avem, o iubim.

Citeste si Dan Negru a ‘inventat’ meseria de asistentă TV. Roxana Ionescu a debutat drept „Mama Natură”: „Televiziunile din România au umilit adeseori femeile.”

Din multele amintiri pe care le am, fotografia asta, făcută in mijlocul familiei regale, e una din cele mai prețioase. Regele Mihai, Regina Ana și copiii lor. Noi i-am sufocat cu ură și cu iubire. Noi, cei fără de măsură. Noi, cei care îi admiram mereu pe alții!”, este mesajul transmis de Dan Negru, în ziua încoronării Regelui Charles al III-lea.