Dan Negru şi-a pus sufletul pe tavă la ceas de mare sărbătoare: „O familie deportată în Bărăgan trăieşte doar din speranţă. Apoi am apărut eu, speranţa”

Sărbătorile creştine sunt momente de introspecţie pentru Dan Negru. Prezentatorul de la Kanal D spune că profită de aceste zile pentru a se conecta cu universul lui interior.

09 apr. 2023, 23:52
Dan Negru şi-a pus sufletul pe tavă la ceas de mare sărbătoare: „O familie deportată în Bărăgan trăieşte doar din speranţă. Apoi am apărut eu, speranţa”

Dan Negru crede cu tărie că fericirea se află în fiecare dintre noi, în sufletele noastre, şi că, măcar din când în când, ar fi bine să ne uităm către sufletele noastre.

Dan Negru şi-a pus sufletul pe tavă: „Fericirea se află în sufletul tău. Stai de vorbă cu el cât de des poţi”

Duminica Floriilor a fost mereu pentru mine o zi de introspecție, cu o mare încărcătură emoțională. Nu știu câte ocazii avem să ne apropiem cu adevărat de sufletul nostru, dar știu că o zi ca aceasta este una dintre ele. 

Am ales să scriu acest mesaj despre speranţă. O găseşti în orice, oricând. Familia mea a trecut prin multe încercări, dar a ţinut-o în viaţă boaba de speranţă. Toţi ai mei au fost deportaţi în Bărăgan şi la întoarcerea de acolo, acasă, în Banat, nu au mai găsit nimic, li s-a luat totul. O familie deportată în Bărăgan de urgia politică a anilor 1950, trăieşte doar din speranţă. Apoi, peste o vreme, am apărut eu. Eu eram speranţa… Întotdeauna există speranţă, undeva. Întotdeauna există recunoştinţă undeva. 

Citeste si Dan Negru, reacţie după ce a fost criticat pentru că susţine exmatricularea în școli: „Un elev a atacat un profesor cu un cuţit! E breaking news!”

Anticii spuneau că fiecăruia ni se dă o cheie spre rai, dar aceeaşi cheie deschide şi porţile iadului. Trăiesc cu teama că am cheia asta în buzunar şi că nu ştiu să o folosesc, dar de fiecare dată când îmi pipăi buzunarul căutând cheia simt între degete bobul de muştar al credinţei și am speranță. Atunci mă liniştesc.

Căutăm în lung și-n lat fericirea absolută, ne bazăm pe orice mărunțiș emoțional oferit pentru a ne alina golurile, dar la finalul zilei adevărul este unul singur: fericirea se află în noi, credința se află în noi, motivația se află în noi. Mai precis, în sufletul nostru. Așa că stai de vorbă cât poți de des cu sufletul tău. Este cea mai grea și mai necesară conversație pe care o vei avea”, a transmis Dan Negru.

Citeste si Dan Negru, reacție tranșantă vizavi de cazul Anei Morodan: „Moralitatea e ca erecția: când o ai, se vede”