Dan Negru taie în carne vie, după rezultatele dezamăgitoare înregistrate în sportul de performanță: „Când un prost spune că e prost, e semn bun!”

Dan Negru a postat un mesaj tranșant în mediul online, dezamăgit de rezultatele înjositoare înregistrate în sportul de performanță, în special în ceea ce privește fotbalul.

31 mai 2023, 16:32
Dan Negru taie în carne vie, după rezultatele dezamăgitoare înregistrate în sportul de performanță: „Când un prost spune că e prost, e semn bun!”
Dan Negru, revoltat din cauza rezultatelor slabe din sportul românesc

Dan Negru este profund dezamăgit de nivelul la care fotbalul din România se desfășoată în prezent. Prezentatorul a postat un mesaj în mediul online, spunând că banii care merg spre finanțarea acestui sport sunt în zadar, pentru că sportivii de performanță pleacă din țară, unde au condiții mai bune și sunt mult mai apreciați.

Citește și: Ce educație financiară le-a oferit Dan Negru copiilor săi. Fiica lui muncește de la 13 ani: „Un om sărac poate să devină bogat”

Acesta e de părere că obiectivele atinse până acum nu sunt destul de mari cât să merite finanțare și pe viitor. Prezentatorul își dorește ca banii plătiți statului să fie folosiți pentru finanțarea infrastructurii sportive sau a sportului școlar, pentru a oferi o șansă fotbalului românesc de a deveni mai calitativ.

„M-am hotărât! Nu mai vreau să fiu prost! Nu mai vreau să finanțez din taxele mele sportul de performanță. Să-l ia privații! Banii mei să se ducă spre infrastructura sportivă sau spre sportul școlar unde sunt și copiii mei.

Fotbalul e ca educația, pe bani de la buget. Nu sunt bani de educație dar echipe din toate ligile de fotbal sunt finanțate din bugete locale sau centrale deși nu dau nicio performanță. Educația exportă creiere in fiecare an.

Citește și: Dan Negru intervine în scandalul grevei profesorilor: „Umilința, nu banii, i-a făcut pe mulți profesori să plece din învățământ!”

Fotbalul românesc nu mai exportă nimic. 80% dintre olimpicii români pleacă pentru că sunt doriți in alte țări. 100% dintre fotbaliștii români nu pleacă pentru că nu-i vrea nimeni. M-am uitat zilele astea la derby-uri. Fotbalul românesc nu mai e în stare să umple stadioane nici măcar la meciuri cu miză!

Dar eu, prostul, finanțez prin fotbal orgolii, primari, găști! Dar când un prost spune ca e prost, e semn bun! Înseamnă ca se deșteaptă! N-oi fi singurul!”, a scris Dan Negru.