Dan Negru, un nou mesaj privind concedierea casierilor: „Cu patronii suntem mielușei. Noi suntem roboții cu capul plecat”

Dan Negru, un nou mesaj privind concedierea casierilor. Celebrul prezentator spune că, în realitate, alta este problema. Oamenii ar trebui să înceapă să-și ceară drepturile, iar casierii nu fac o excepție.

09 mart. 2023, 17:38
Dan Negru, un nou mesaj privind concedierea casierilor: „Cu patronii suntem mielușei. Noi suntem roboții cu capul plecat”
Dan Negru, un nou mesaj privind concedierea casierilor

Dan Negru, un nou mesaj privind concedierea casierilor. Acesta consideră că vina este a celor care nu se fac auziți și a celor care acceptă să lucreze pe venitul minim pe economie, chiar dacă afacerea are un proft extrem de mare pentru șefii lor.

Citește și: Motivul neaşteptat pentru care Dan Negru a refuzat un proiect care i-ar umplut conturile: „Succesul în viață îl câștigi urcând pe scări, nu cu liftul norocului”

Dan Negru, un nou mesaj privind concedierea casierilor

Vreo 2-3000 de lei căștigă un casier la supermarket. Ăsta e subiectul, nu roboții. Roboții sunt pista falsă, fenta după care m-am dus și eu!

N-am văzut casieri care să-și ceară drepturile in stradă, să pună presiune pe patronii care au profituri comparabile cu orice altă țară europeană dar le oferă salarii la jumate. Bugetari am văzut! Cu statul român ne permitem orice.

Să-l hulim, să-l umilim, să ieșim in stradă împotriva lui. Cu patronii suntem mielușei. Am fost mereu așa. In perioada interbelică, in anii ’30, in Anglia venitul național pe cap de locuitor era 378 dolari, in Germania era 338 dolari. La noi era 76 de dolari. Noi suntem roboții cu capul plecat pentru că ceea ce permiți o dată va continua și altă dată!„, este mesajul scris de Dan Negru, pe pagina sa de Facebook.

Nu este prima dată când Dan Negru vorbește despre acest subiect. În urmă cu câteva zile, spunea că oamenii încep deja să se plângă de faptul că roboții o să le ia locul, numinâd acest lucru drept „progres”. Prezentatorul contrazice însă ideea, susținând faptul că progresul este despre cu totul altceva.

Am trecut pe la un supermarket azi și o casieră, Rodica scria pe ecuson, mi-a spus că astea sunt ultimele zile cu oameni la casele de marcat. „Progresul, domnu’ Dan” a oftat femeia. I-am spus că eliminarea casierelor din supermarketuri nu e o formă de progres. Eu, cumpărătorul, voi face treaba casierului. De fapt suntem toți păcăliți: slujba ei va dispărea și eu voi face treaba ei, voi scana produsele si apoi le voi pune in coș fără să fiu plătit pentru asta. Ăsta nu e progres!

Progresul e trecerea de la lumânare la bec, de la cal la motor ! Din 7 litere, PROGRES, însemnă: „trecerea de la o stare inferioară la una superioară, de la vechi la nou”. Unde e „noul” dacă eu preiau munca altcuiva fără să fiu plătit ?

Aștept progresul,invenția care să schimbe felul de a face cumpărături. Până atunci, eliminarea doamnei Rodica e reducere de personal, e economie, e concediere. Orice, dar nu progres! Aveți curajul să-i spuneți asta ! Curajul, da! E un progres!”, a scris Dan Negru, zilele trecute.