Dan Tudorache acuză membrii USR că au intrat în sediul BES 1 la îndemnul jandarmilor. „E grup infracţional organizat”

Dan Tudorache, primarul în funcţie al Sectorului 1, a lansat, sâmbătă, la România TV, noi acuzaţii privind posibilele fraude de la alegerile locale. Social-democratul susţine că reprezentanţii USR au intrat în sediul Biroului Electoral de Circumscripţie la îndemnul jandarmilor, chiar dacă procurorul Nicolae Sprâncu, preşdintele Biroului Electoral de Sector, anunţase că a fost infectat cu noul coronavirus.

RomaniaTV.net
10 oct. 2020, 18:29
Dan Tudorache acuză membrii USR că au intrat în sediul BES 1 la îndemnul jandarmilor. „E grup infracţional organizat”

Primarul în funcţie al Sectorului 1 a explicat că ia drept dată de referinţă „30 septembrie, atunci când doamnele Codruţa Cerva şi Oana Lovin au descoperit acea neregulă, care au văzut nişte tineri cu rucsaci în spate”

„Pe 30 septembrie, la ora 17:20, preşedintele Biroului Electoral de Sector, procurorul Sprâncu, a închis biroul, spunându-le tuturor că are covid şi să părăsească incinta, rămânând în interior doar jandarmii.
La ora 18:30, au intrat reprezentanţii USR cu rucsacii în spate, la îndemnul jandarmilor. Este grup infracţional organizat”, a declarat Dan Tudorache, în direct, la România TV.

Înregistrări BOMBĂ despre scandalul de la Sectorul 1:De unde să ştiu că nu a pus listele la gunoi? Cum să pui ştampilele cu voturile?

Edilul vrea să solicite demisia şefului Jandarmeriei.

„O să cer demisia şefului de la Jandarmi care a fost pus recent. Tot ce s-a întâmplat acolo a fost sub coordonarea Jandarmeriei.

Jandarmii i-au lăsat să intre în Biroul Electoral de Sector, ştiind că acel birou trebuia să fie închis pentru că unul dintre membrii, adică procurorul, avea covid. I-a lăsat să intre, stătea cu ei de vorbă. Se vede în imagini”, a susţinut Tudorache.

De asemenea, primarul Tudorache a povestit că Oana Lovin şi avocata Codruţa Cerva „i-au văzut pe acei tineri cu sacii mergând la maşină, încercând să oprească maşina, jandarmii le-au făcut loc”.

„Deci erau împreună. A fost ordin să plece cu rucsacii din BES şi să plece unde aveau treabă”, a menţionat edilul.

În plus, Dan Tudorache a mai menţionat că reprezentanţii USR ar fi stat mai mult de o oră în BES 1.

„În interoriul BES, doar o cameră era funcţională. În rest, toate camerele erau lipite cu hârtie. E o actiune care a fost bine gândită de cineva”, a conchis edilul social-democrat.

Dan Tudorache, mesaj CONTROVERSAT după alegeri. „N-am pierdut. A fost un furt pe faţă”


loading...