Biroul Electoral Central a RESPINS cererea PSD de anulare a alegerilor în Sectorul 1 – DOCUMENT

Biroul Electoral Central (BEC) a respins din nou solicitarea PSD de anulare a alegerilor din Sectorul 1, au afirmat surse din cadrul instituţiei, citate de News.ro. BEC va emite circulară prin care vor fi oprite cererile de renumărare a voturilor, inclusiv în Sectorul 5. Este vorba despre o replică la solicitarea de a avea o interpelare unitară privind renumărarea voturilor realizată de  Biroul electoral al circumscripţiei electorale nr. 42 a Minicipiului Bucureşti.

RomaniaTV.net
01 oct. 2020, 16:28
Biroul Electoral Central a RESPINS cererea PSD de anulare a alegerilor în Sectorul 1 – DOCUMENT

Potrivit sursei citate, Biroul electoral al circumscripţiei electorale nr. 42 a Minicipiului Bucureşti a solicitat joi Biroului Electoral Central o interpretare unitară privind renumărarea voturilor.

Documentul transmis de Biroul Electoral Municipal face referire la decizia BEC prin care prin care a fost admisă renumărarea voturilor în Sectorul 5, însă precizează că Legea 115/2015 nu reglementează posibilitate de a fi solicitată renumărarea voturilor, altfel decât în condiţiile art. 95 din legea menţionată.

Sursele citate de News.ro precizează că BEC a admis cererea de renumărare a voturilor în Sectorul 5 „pe baza unei majorităţi conjuncturale, din partea formaţiunilor politice”.

În aceste condiţii, BEC solicită BEC să soluţioneze o contestaţia depusă de către preşedintele Biroului Electoral Sector 5, locţiitorul şi de către reprezentantul Partidului Puterii Umaniste, la decizia BEC prin care a fost admisă solicitarea renumărării voturilor în acest sector.

Marcel Vela, în scandalul de la Sectorul 1: 23 de persoane care au semnat şapte procese verbale vor fi audiate

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a anunţat că partidul a depus o plângere la Parchetul General privind procesul electoral din Sectorul 1, iar Daniel Tudorache a solicitat Biroului Electoral Central anularea alegerilor din acest sector.

Mihai Drăgan, avocatul lui Dan Tudorache, a declarat, joi, la România TV, că a depus o contestaţie la Biroul Electoral Central pentru ca alegerile la Primăria Sectorului 1 să fie anulate şi reluate „de la zero”. Mai mult, apărătorul edilului social-democrat a anunţat că este efectuată o urmărire penală pentru a fi verificat modul în care au intrat în Biroul Electoral al Circumscripţiei Electorale Sector 1 persoanele surprinse de camerele de supraveghere.

Avocatul lui Dan Tudorache: „Vom solicita anularea alegerilor şi reluarea lor de la zero”