Dan Voiculescu, avertisment pentru români. Cere interzicerea exporturilor de cereale: „Urmează o criză alimentară”

Dan Voiculescu, avertisment pentru români. Șeful Băncii Mondiale a anunțat că urmează o hiper-inflație la nivel planetar, iar prețurile vor crește, în medie, cu cel puțin 37%. Războiul din Ucraina duce nu doar la o criză socială, ci și la una economică.

24 apr. 2022, 12:50
Dan Voiculescu, avertisment pentru români. Cere interzicerea exporturilor de cereale: „Urmează o criză alimentară”

Dan Voiculescu, avertisment pentru români: ”Hrana populației este subiect de siguranță națională”. Omul de afaceri avertizează și el că urmează o criză alimentară și le cere autorităților române să pună capăt exporturilor de cereale.

Dan Voiculescu, avertisment pentru români

Din analiza datelor existente reiese faptul că urmează o criză alimentară.

Pentru a opri exporturile de cereale, în cazul contractelor deja semnate, se poate invoca clauza de forță majoră, iar pentru recolta din această toamnă se poate interzice semnarea altor contracte.

Hrana populației este subiect de siguranță națională.”, transmite Dan Voiculescu pe blogul său.

Citeşte şi: Criză alimentară mondială generată de Rusia, anunţ oficial de la Uniunea Europeană

Ministrul Agriculturii, despre criza alimentară

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, susține că încă de la preluarea mandatului de ministru a fost în discuții cu autoritatea națională de resort pentru majorarea nomenclatorului de bunuri din rezerva de stat, o acțiune preventivă a statului român. „România are stocuri pregătite pentru o bună parte din populație într-o perioadă de timp determinată”, a precizat oficialul, vineri, la B1 TV.

Discutăm de două tipuri de stocuri, stocurile pe care și le face fiecare stat în rezerva lui pentru situații de criză, și România are stocuri pregătite pentru o bună parte din populație într-o perioadă de timp determinată, iar de cealaltă parte vorbim de stocurile de tranzacționare pe care societățile comerciale, firmele românești din domeniul agro-alimentar, le dețin și le tranzacționează atât pe piața internă, cât și pe piața externă.

La anumite tipuri de produse, România stă foarte bine din punct de vedere al stocurilor”, a explicat ministrul Agriculturii. (Citeşte AICI mai multe detalii)