Dana Rogoz, părinte de copil în clasa pregătitoare: Sper să nu înțeleagă că asta e școala

Sărăcia și lipsa accesului la servicii de protecție socială cu care se confruntă copiii și familiile lor își pun amprenta în mod negativ asupra participării școlare a copiilor. Dana Rogoz şi-a spus părerea.
Filip Stan
14 nov. 2020, 11:10
Dana Rogoz, părinte de copil în clasa pregătitoare: Sper să nu înțeleagă că asta e școala
Dana Rogoz Salvați Copiii. 

Dana Rogoz are 35 de ani și este cunoscută ca actriță, designer, personalitate publică și prezentatoare de televiziune. Aceasta a fost invitată de organizația Salvați Copiii la o dezbatere despre cum fac față părinții provocărilor în această perioadă, dezbatere prin care a fost lansată campania Creștem o generație fără frică.

“Cu tot dragul m-am alăturat acestei campanii pentru că-i înțeleg utilitatea în calitate de părinte. Sunt mama a doi copii, fetița are 5 luni și jumătate, deci nu se pune problema de tehnologie în viața ei prea curând, în schimb Vlad este în clasa pregătitoare și nu mă așteptam, adică nu aveam cum să-mi imaginez că el va începe în felul acesta, în mod evident nu aveam acest scenariu în minte, sper să nu înțeleagă că asta este școala și că așa va fi de acum înainte și să înțeleagă că asta este doar o perioadă la care cu toții ne adaptăm și încercăm să găsim cele mai bune soluții.

Şcoala online afectează veniturile. Copiii care învaţă de acasă vor câştiga mai puţin când vor fi adulţi
Sigur, un avantaj a fost că a avut contact fizic mai întâi cu colegii și cu învățătoarea, cred că a contat foarte mult pentru el să apuce să-i cunoască și apoi să vină în mediul online. Spre deosebire de lockdown-ul din primăvară când a avut câteva întâlniri online, la grădiniță, la grupa mare, acum lucrurile sunt mai eficiente. Odată ce a crescut, odată că a înțeles cum funcționează lucrurile și care este comunicarea la nivel online. Inițial, întâlnirile erau de jumătate de oră la grupa mare, în online, acum au devenit mai eficiente interacțiunile online și el este mai pregătit să le facă față.

Dana Rogoz: M-am împăcat cu gândul că anul acesta nu-i va decide viitorul

Nu e modul ideal poate de a se întâmpla lucrurile, dar eu m-am împăcat cu gândul că anul acesta nu-i va decide viitorul, este abia clasa pregătitoare, dar probabil că va avea niște lacune, nu va învăța la fel de bine cum ar fi făcut-o dacă participa fizic la ore, dar nu este o tragedie, nu este cel mai rău lucru care ni se poate întâmpla, important este că suntem sănătoși și suntem împreună. Aceste zile, luni pierdute nu sunt definitive, nu influențează semnificativ, major viitorul lui.

Document oficial al Guvernului: Un milion de copii nu au avut acces la educație timp de mai multe luni, ca efect direct al închiderii școlilor

“Aproape un milion de copii”, adică unul din trei elevi din România, nu au avut acces la educație timp de mai multe luni, după decizia de închidere a școlilor, potrivit documentului Planul Național de Reziliență și Redresare, consultat de Edupedu.ro. Este un document de lucru al Guvernului, care urmează să fie prezentat Comisiei Europene în negocierea proiectelor propuse spre finanțare din fondul special NextGeneration EU, care alocă României 30,4 miliarde de euro.
La capitolul Digitalizare din document, Guvernul descrie situația actuală a Educației din România și subliniază că din cauza închiderii școlilor, fiindcă lipsește infrastructura de bază, peste 1 milion de copii nu au avut acces la Educație în ultimele luni.

“Ca răspuns la criza generată de pandemia de Covid19 școlile au fost închise. Aproape 1 milion de copii, reprezentând 32% dintre elevii români, nu au avut acces la educație timp de mai multe luni, din cauza accesului scăzut la infrastructura de bază.

Ca urmare au fost luate o serie de măsuri necesare pentru a sprijini procesul educațional prin achiziția de echipamente IT în cadrul POC, precum și a altor echipamente/dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice în mediul on-line pentru 400.000 elevi și studenți”

Este pentru prima dată cănd Guvernul României publică într-un document numărul real al elevilor afectați de închiderea școlilor și de lipsa de instrumente pentru școala online. Argumentul este folosit pentru justificarea nevoilor de investiții în digitalizarea Educației.

De fiecare dată în comunicarea publică toți oficialii guvernamentali au vorbit doar despre 250.000 de elevi care nu aveau dispozitive și pentru care au fost cumpărate tablete. Aceste tablete încă sunt în curs de livrare, potrivit Ministerului Educației.

Edupedu.ro a scris în exclusivitate despre Planul Național de Redresare și Reziliență și aici puteți citi care sunt investițiile planificate de Guvern în Educație din aceste fonduri.

Comisia Europeană a averizat joi, în cel mai recent Monitor pe educație, că trecerea la învățământul la distanță în România riscă să agraveze inegalitățile deja mari.

Planul Național de Redresare și Reziliență este definit drept “documentul strategic al României cu finanțare din fonduri alocate în cadrul Mecanismului de Redresare și Reziliență al Uniunii Europene care stabilește direcțiile principale de reformă și investiții”.

DailyBusiness
Românii, „salahorii” Europei: Muncim cel mai mult, dar trăim cel mai puțin!
Spynews
”Credeam că va fi pentru tot restul vieții”. Alina Sorescu, confesiuni emoționante despre căsătoria cu Alexandru Ciucu
Bzi.ro
Cătălin Botezatu a recunoscut totul: „Sunt dependent de fiole!”
Fanatik.ro
Ce să pui peste dalele din curte ca să nu mai crească buruieni. Trucul banal la care tot mai multe persoane apelează la curte
Capital.ro
Interdicție istorică pentru șoferii pensionari! Se impune limită pentru cei de peste 68 de ani
Playtech.ro
Singura gară din România în care nu a ajuns niciodată un tren. A fost construită la sfârșitul comunismului și abandonată imediat după Revoluție
DailyBusiness
Sprijin pentru familiile din România: 15.000 de lei. În ce condiții se oferă
Adevarul
Mesajul ferm al ministrului Daniel David pentru diaspora care amenință că vine să-și ia țara înapoi
wowbiz.ro
„Vai și amar de voi, sunteți niște terminate” Culiță Sterp TUNĂ ȘI FULGERĂ, după ce soția lui a fost criticată în urma imaginilor de la botez. Ce mesaj ȘOCANT a transmis
Spynews
Trei zodii protejate de divinitate. Totul va merge în viața lor așa cum își doresc
Spynews
Adriana Bahmuțeanu, în proces cu fiul ei cel mare! Vedeta s-a prezentat în instanță fără avocat : ”Nu am apărător, o să văd ce fac”
Evz.ro
Nativii care pleacă în vacanță. Învinși de stresul zilnic
Ego.ro
Oana Roman, momente dramatice, EXCLUSIV: ”O relație abuzivă și toxică...”
Prosport.ro
FOTO. Dată afară că e prea indecentă, a făcut avere cu pozele ei și acum a revenit
kanald.ro
Cine este Daniela, românca de 48 de ani, găsită moartă în propria casă, în Italia. Ce spun autoritățile italiene despre decesul ei
Cancan.ro
Călin Georgescu, prima REACȚIE după ce George Simion a pierdut alegerile prezidențiale 2025: 'Mă rog pentru Nicușor Dan'
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Amendă pentru românii care nu au număr la casă sau apartament. Proprietarii de locuințe sunt obligați
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Ce a postat Mădălina Ghenea în ziua în care noua iubită a milionarului Grigor Dimitrov, fostul partener al româncei, a scris că adoră „fiecare centimetru” din el
stirilekanald.ro
Mămica a doi copii, răpită din fața casei și abandonată într-o mașină în flăcări. Mesajele cumplite pe care le-a primit soțul de la răpitori
Mihai Voropchievici, Horoscop Runic pana pe 26 mai 2025. Racii vor sustine o mica batalie, Scorpionii se afla pe o pojghita de gheata, Capricornii sunt marii castigatori
MediaFlux
Telefoanele mobile interzise începând cu 20 iunie 2025. Reglementările UE vizează și România
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Plantele care te ajuta să dormi mai bine. Se găsesc foarte ușor și le poți pune în dormitor