Daniel Buzdugan îşi caută pacea sufletească în pustietate: „Doar Dumnezeu mai trece pe aici. Vin vremuri GRELE. Nu mai amânați cele de rânduială pentru SUFLET”

Când vrea să se reculeagă, să vorbească cu Dumnezeu şi să-I mulțumească pentru toate câte i le dă, Daniel Buzdugan merge la mănăstire. Când are nevoie să asculte vorbe de folos care să-l ghideze în viaţă, omul de radio îşi îndreaptă paşii către sihaştrii din pustietate.

30 sept. 2023, 23:07
Daniel Buzdugan îşi caută pacea sufletească în pustietate: „Doar Dumnezeu mai trece pe aici. Vin vremuri GRELE. Nu mai amânați cele de rânduială pentru SUFLET”

Daniel Buzdugan se simte ca acasă în pustietate, acolo unde „doar Dumnezeu mai trece și rugătorii care se nevoiesc zi de zi„. E un spaţiu pur, cu o încărcătură spirituală deosebită, de unde nu ai cum să nu pleci complet schimbat, cu o nouă perspectivă asupra vieţii şi asupra problemelor care te-au măcinat până atunci.

Daniel Buzdugan îşi caută pacea sufletească în pustietate: „Nu mai amânați cele de rânduială pentru SUFLET”

Pădurile din munții României încă adăpostesc sihaștri retrași departe de tumultul lumii pentru care se roagă. Daniel Buzdugan a luat urma unuia dintre aceşti sihaştri şi a ajuns la coliba lui.

Citeste si Daniel Buzdugan și-a retras copiii de la școala privată la cea de stat. „Nu e normal să dăm atâția bani. Am vrut să vadă că se poate face carte și așa”

Am dat o fugă în pustietate… Doar Dumnezeu mai trece pe aici și rugătorii care se nevoiesc zi de zi. Rugăciunea fierbinte, asta mai ține lumea, dragilor! Vin vremuri GRELE. Nu mai amânați cele de rânduială pentru SUFLET: rugăciune, spovedanie, împărtășanie, iertare!”, a scris omul de radio pe Facebook.

Buzdugan, un creştin practicant

Daniel Buzdugan este adeseori oaspete al lăcaşurilor de cult din țara noastră, de unde își ia ajutor sufletesc. Împreună cu colegul său de radio Mihai Morar a fost de mai multe ori la muntele Athos.

De asemenea la Iași, în Timișoara sau pe unde îl mai poartă pașii Daniel Buzdugan participă deseori la Sfânta Liturghie.

Citeste si Poezia care l-a impresionat pe Daniel Buzdugan: „Totu-n lume se scumpește, doar omul se ieftinește!”

Mulțumesc, Doamne, pentru încă o dimineață petrecută în curțile Tale, emoționantă până la lacrimi Sfânta Liturghie de azi de la Catedrala din Timișoara! Felicitări oamenilor din cor au mișcat multe inimi! Dumnezeu să ocrotească ROMÂNIA!”, mărturisea Buzdugan după ce participase la Sfânta Liturghie de la Catedrala Mittropolitană din Timişoara.

Chiar dacă este tot timpul cu zâmbetul pe buze şi reuşeşte cu uşurinţă să le aducă şi altora zâmbetul pe buze, viața lui Daniel Buzdugan nu a fost în totdeauna numai lapte și miere. De-a lungul timpului, omul de radio a avut parte de mai multe cumpene. L-a ajutat, însă, să meargă mai departe credinţa în Dumnezeu.

Am avut mai multe momente grele, însă prin credință, rugăciune am reușit să merg mai departe. Fiecare om are de dus o cruce. Chiar faptul că de atâția ani suntem ascultați de milioane de oameni și că suntem o echipă, Buzdugan și Morar, mi se pare un har primit de la Dumnezeu. După atâția și atâția ani, să umpli piețe, stadioane, e clar că asta vine de la Dumnezeu care ne-a dat “cuvânt” cu putere mare. Și cred că misiunea noastră este să mângâiem oamenii sufletește, să le dăm speranță și bucurie”, declara Buzdugan într-un interviu pentru Unica.