Daniel Chiţoiu, INTERIMAR la Economie. Antonescu: Vom decide, poate luni, pe cine punem în locul lui Vosganian

Crin Antonescu, preşedintele PNL, a declarat că se va decide în maxim o săptămână cine va veni în locul lui Varujan Vosganian. Până atunci, interimar pe funcţia lui Vosganian va fi ministrul Daniel Chiţoiu.

07 oct. 2013, 16:42
Daniel Chiţoiu, INTERIMAR la Economie. Antonescu: Vom decide, poate luni, pe cine punem în locul lui Vosganian

„Vom lua o decizie intr-o săptămână. Poate luni. Până atunci, interimatul va fi asigurat de ministrul Chiţoiu. Am decis acest lucru şi cu Victor Ponta. Am decis că rămânerea sa în Guvern ar fi dat prilejul asupra unor atacuri asupra Guvernului”, a declarat şeful PNL, Crin Antonescu.

Varujan Vosganian a demisionat, luni, din funcţia de ministru al Economiei, cu toate că a apreciat că votul Senatului, care a respins cererea Parchetului de pe lângă ICCJ privind începerea urmăririi penale împotriva sa, „dovedeşte nevinovăţia” sa. Primul ministru Victor Ponta a acceptat cererea lui Vosganian.

Varujan Vosganian şi-a anunţat demisia după ce a ieşit din cabinetul preşedintelui Senatului, Crin Antonescu, unde a avut loc o şedinţă a liderilor PNL la care au participat şi premierul Victor Ponta şi liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu.

Demisia lui Varujan Vosganian din funcţia de ministru a venit la scurt timp după votul dat în Senat de respingere a solicitării procurorului general al Parchetului ICCJ privind începerea urmăririi penale împotriva sa. Vosganian rămâne însă senator, iar demisia sa din funcţia de ministru nu are vreo consecinţă asupra solicitării respinse de Senat.

Anterior, surse citate de Hotnews.ro afirmau că premierul Victor Ponta i-a cerut lui Vosganian să demisioneze din Guvern, în caz contrar urmând să fie revocat.

VEZI SI:

Ministrul Economiei, realizator de spectacole de operă

Lider PSD: Vosganian se află pe lista miniştrilor remaniabili