Daniel Constantin: Vom contesta decizia BEC de respingere a alianței USD

Președintele PC, Daniel Constantin, a declarat, luni, la finalul CExN al PSD, că atât conservatorii, cât și celelalte partide care au reprezentanți în BEC, vor contesta marți decizia Biroului Electoral Central de a respinge alianța USD.

RomaniaTV.net
03 mart. 2014, 18:55
Daniel Constantin: Vom contesta decizia BEC de respingere a alianței USD

„Deocamdată nu avem o alternativă, am înțeles că a fost un vot  la Biroul Electoral Central. Mâine dimineață, atât Partidul Conservator, cât și celelalte partide, prezente în Biroul Electoral Central, vor depune o contestație. Eu sper să treacă”, a declarat președintele PC.

Daniel Constantin a precizat că nu a luat în calcul ca PC să prezinte la europarlamentare candidați pe listele PSD.

„Nu am luat în calcul. Este prima dată când aud de aceste probleme și cred că ar trebui, totuși, să găsim o formulă de alianță. Dacă această formulă nu va trece, dar eu sunt convins că nu există motive întemeiate să nu treacă o eventuală contestație a noastră în care să aducem argumente”, a declarat președintele PC.

Daniel Constantin a precizat că în mod sigur pe acest subiect va discuta cu Victor Ponta pentru a se găsi o formulă de compromis.

„Astfel încât să mergem mai departe în această formulă de alianță a celor trei partide, PSD, UNPR și PC „, a spus Constantin.

El a precizat că documentele încheiate luni cu UDMR au fost semnate de cei trei președinți ai partidelor componente ale alianței, PSD, PC și UNPR.

Președintele PC a precizat pentru presă că s-a aflat la CExN al PSD alături de președintele UNPR, Gabriel Oprea, ca invitați la ședința în care s-a validat noua formulă guvernamentală.

Denumirea USD – Uniunea Social-Democrată – a fost respinsă de Biroul Electoral Central, din cauză că a mai fost folosită în 1996. Decizia BEC a fost luată ca urmare a unei contestaţii formulate de reprezentantul PDL în Biroul Electoral Central, potrivit unui comunicat al Biroului.