Daniel Funeriu: Fac un apel către Guvern şi îl somez să plătească banii de navetă elevilor

Consilierul prezidenţial Daniel Funeriu, fost ministru al Educaţiei, a "somat" Guvernul, joi, la Miercurea Ciuc, să plătească banii pentru naveta elevilor, atenţionînd că, în caz contrar, consecinţa va fi creşterea abandonului şcolar.

31 oct. 2013, 16:33
Daniel Funeriu: Fac un apel către Guvern şi îl somez să plătească banii de navetă elevilor

Daniel Funeriu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, la Miercurea Ciuc, că Guvernul a acoperit naveta elevilor chiar şi „în cumplitul an 2010 al crizei” şi a atenţionat că neachitarea cheltuielilor de transport ale acestora va spori abandonul şcolar în judeţele mai sărace, cum este şi Harghita.

„Aş vrea să fac un apel de aici, dintr-o zonă care, din păcate, nu este foarte bogată, să fac un apel către Guvern şi să îl somez să plătească banii de navetă elevilor. Foarte mulţi copii nu mai merg la şcoală, pentru că Guvernul nu le asigură banii pentru navetă. Nici în cumplitul an 2010, al crizei, Guvernul nu s-a atins de banii de navetă ai elevilor. Consecinţele faptului că Guvernul nu mai dă banii de navetă elevilor care să le acopere toate costurile de transport sunt clare – abandon şcolar pentru foarte mulţi copii”, a declarat Funeriu, citat de Mediafax.

Fostul ministru al Educaţiei a mai spus că Executivul ar trebui „să facă bine” să le deconteze naveta elevilor, în loc să „vorbească şi să se ocupe cu tot felul de federalizări, care de fapt sunt nişte baronizări ale ţării”.

Sute de elevi de la mai multe şcoli din judeţul Covasna au protestat, la mijlocul lunii septembrie, formând lanţuri vii în faţa unităţilor de învăţământ şi solicitând Ministerului Educaţiei decontarea banilor pentru plata navetei.

În urmă cu câteva luni, elevi de la mai multe şcoli din judeţul Covasna au organizat acţiuni de protest cerând decontarea banilor pentru abonamentele de navetă.

VEZI ŞI Peste 300 de elevi din Covasna au protestat în faţa mai multor şcoli, cerând decontarea navetei