Daniel Ghiţă, pe facebook: „Ce facem, împuşcăm românii care se întorc acasă? E o aberaţie”

Daniel Ghiță, 38 de ani, unul dintre cei mai cunoscuți kickboxeri români, a postat un mesaj-manifest pe contul personal de Facebook, în care a criticat autoritățile din România pentru modul în care gestionează pandemia de coronavirus. De asemenea, Ghiță l-a lăudat pe Gigi Becali, finanțatorul FCSB, pentru ajutorul oferit de acesta Spitalului „Matei Balș”.

RomaniaTV.net
18 mart. 2020, 09:16
Daniel Ghiţă, pe facebook: „Ce facem, împuşcăm românii care se întorc acasă? E o aberaţie”

„Respect unui OM de omenie! Frumos gest, Gigi Becali vă arată cum trebuie să fim de uniți la greu! Empatie, unitate și fără egoism!

Decretul cu starea de urgență este o aberație! Ce facem? Folosim armata la granițe și împușcăm românii care vor să vină acasă? Nu sunt frații noștri? Unii stau fără acte și bani blocați prin Italia. Îi lăsăm singuri? Nu-i ajutăm? Cum să blocăm granițele și să nu lăsăm frații noștri să vină acasă. Puneți scanere la graniță, să facă teste, cine nu e infectat să plece acasă. Cei infectați sa rămână în carantină. Nu vă mai ajuta UE? Ăștia care au colonizat România.

Becali ajută şi un spital din Rădăuţi şi a cerut începerea producţiei de măşti: „Am dus scaune, paturi, televizoare, calculatoare” 

Rugați-vă la Dumnezeu, ăla pe care-l înjurați, să trecem peste aceste clipe grele. Nu intrați în panică, ajutați pe cei care au nevoie de ajutor. Dumnezeu să ocrotească poporul român! Doamne Ajută! Uniți vom învinge! Ajunge cu ura, de azi suntem toți o nație, indiferent de partide politice! Nihil Sine Deo”, a scris Ghiță pe Facebook.

Președintele Klaus Iohannis (60 de ani) a decretat stare de urgență în România începând din 16 martie, din cauza epidemiei de coronavirus.

Starea de urgență e o măsură excepțională, care se instituie în cazuri determinate de apariția unor pericole grave la adresa siguranței naționale, pentru prevenirea, limitarea și înlăturarea urmărilor unor dezastre.

Miercuri, alte 29 cazuri de coronavirus au fost diagnosticate, numărul total ajungând la 246. Mai multe colete conţinând măşti chirugicale şi costume de protecţie medicală, cu destinaţia Italia au fost oprite la Aeroportul Cluj – Napoca. De asemenea, au fost deschise 41 de dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor.