Daniel Pancu a fost condamnat la 10 luni de închisoare, cu suspendare

Fotbalistul a primit o pedeapsă cu suspendare, pentru o faptă săvârşită în 2008, când a fost prins conducând maşina sub influenţa alcoolului.

RomaniaTV.net
02 dec. 2011, 12:22
Daniel Pancu a fost condamnat la 10 luni de închisoare, cu suspendare

Magistraţii de la Judecătoria Iaşi l-au condamnat, vineri, pe atacantul echipei Rapid, Daniel Pancu, la zece luni de închisoare cu suspendare pentru conducere sub influenţa alcoolului. Atacantul poate face apel la această decizie.

„Rapidul nu are niciun amestec, pentru că atunci eram jucătorul lui Terek Groznîi. Era vacanţa de iarnă, a fost o zi neagră şi s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Deocamdată respect această decizie. Sincer nu mă aşteptam la asta, pentru că văd lucruri mult mai grave în România, în care s-au dat sancţiuni mult mai mici, dar asta este. Sunt lucruri care mă vor face mai puternic”, a spus Pancu.

Preşedintele FC Rapid, Constantin Zotta, consideră că pedeapsa lui Pancu este o greşeală, iar antrenorul Răzvan Lucescu a subliniat că, în ciuda condamnării fotbalistul este un model pentru toţi ceilalţi jucători ai Rapidului. „Ştiu că în viaţa fiecăruia sunt multe momente frumoase, dar şi unele mai puţin frumoase, dar Daniel Pancu este un luptător, un om puternic. Sunt convins că va şti să treacă peste şi să înveţe din aceste lucruri. E adevărat că îi poate schimba viaţa, dar el va demonstra că ce i s-a întâmplat este nu nedrept, dar exagerat. El este un exemplu pentru toţi jucătorii în vestiar”, a precizat Lucescu.

Conform anchetatorilor, în noaptea de 21 spre 22 decembrie 2008, în jurul orei 01.20, Pancu se afla la volanul unei maşini care rula în zona Nicolina. Un echipaj de Poliţie a observat că autoturismul a intrat pe strada Sălciilor, deşi exista un indicator cu „Accesul interzis”.

Poliţiştii au oprit vehiculul şi au început să-l ia la întrebări pe Pancu. Anchetatorii au afirmat că fotbalistul a recunoscut iniţial că a consumat un litru de vin înainte de a urca la volan. Poliţiştii au menţionat că Pancu a fost testat după aproape o oră cu aparatul etilotest şi a reieşit că avea o alcoolemie de 1,36 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

După preluarea probelor biologice, acesta avea o alcoolemie de 2,30 grame la mie în sânge.