Daniel Tudorache şi Marian Oprişan, pe listele PSD la parlamentare? Anunţ de ultima oră al fostului primar de la Sectorul 1

Primarul în funcție al Sectorului 1, Daniel Tudorache, a declarat, la Digi24, că el și Marian Oprișan s-ar putea regăsi pe listele PSD pentru alegerile parlamentare, deoarece au obținut scoruri bune la locale, deși au pierdut. Daniel Tudorache urmăreşte un post de deputat. 

RomaniaTV.net
06 oct. 2020, 13:55
Daniel Tudorache şi Marian Oprişan, pe listele PSD la parlamentare? Anunţ de ultima oră al fostului primar de la Sectorul 1

„Dacă (candidații la alegerile locale – n.red.) au luat un rezultat bun, chiar dacă nu au ajuns primari, e normal”, a declarat Daniel Tudorache.

Întrebat dacă scorul obținut de Marian Oprișan pentru șefia Consiliului Județean Vrancea, deși a pierdut, îl recomandă pentru a se regăsi pe liste, Daniel Tudorache spune: „Eu așa cred, pentru că organizația de Vrancea va avea un cuvânt de spus. Părerea mea e că Oprișan se va regăsi. E un punct de vedere personal. Ei la Vrancea fac lista, o aprobă președintele partidului, dar cred că va fi”.

Daniel Tudorache a mai precizat că social-democrații speră să obțină la alegerile parlamentare din 6 decembrie „măcar scorul de la locale, de 31-33%”. 

Şi Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, va candida pentru un loc în Parlamentul României, după ce a pierdut alegerile în faţa lui Nicuşor Dan. 

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că Gabriela Firea va deschide lista PSD de la Senat.

„Doamna Gabriela Firea  va deschide lista PSD pentru Senat, pe București”, a anunțat Marcel Ciolacu luni.  „O să îmi permit acest lucru să candidez la Buzău, la lista de parlamentare. Dacă colegii mei o să hotărască să nu fiu pe locul 1, asta este. Da, locul 1 la Senat pe Bucureşti, doamna Gabriela Firea”, a afirmat Marcel Ciolacu, la finalul Consiliului Politic Naţional de luni. 

Întrebat dacă se va regăsi pe lista PSD la Senat şi Marian Oprişan, care îşi doreşte un mandat de senator, Marcel Ciolacu a răspuns: „Vom avea discuţia cu colegii din cadrul organizaţiei PSD Vrancea”.

Citeşte şi: Cad capete la PSD. Baronul Marian Oprişan pierde şefia organizaţiei din Vrancea după 24 de ani. Dăncilă şi Bădălău, schimbaţi şi ei

După ce a pierdut şefia CJ Vrancea, Marian Oprişan a fost înlăturat şi din fruntea organizaţiei PSD Vrancea, pe care o conduce de 24 de ani.

Marcel Ciolacu a anunţat luni că a preluat interimar şefia PSD Vrancea, după ce conducerea partidului l-a demis pe Marian Oprişan.

„Am avut o discuţie lungă cu colegii mei. Începând de azi e Doina Fedorovici este lider al organizaţiei PSD de femei. Este prima femeie preşedinte de CJ din interiorul PSD şi a doua femeie după o fostă doamnă din partea UDMR. La organiza Giurgiu dl Bădălău s-a retras şi interimar . La organizaţia Vrancea am preluat eu interimar organizaţia Vrancea. La Liga Aleşilor Local, Decebal Făgădău a fost înlocuit de dl Cristian Gentea, noul preşedinte al Piteştiului. Şi la Călăraşi domnul preşedinte al Consiliului Judeţean, Vasile Iliuţă”, a explicat Marcel Ciolacu, luni la finalul Consiliului Politic Naţional al PSD.