Daniela Bartoş, fostul ministru al Sănătăţii, găsită în incompatibilitate de Agenţia de Integritate

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate în cazul a trei persoane cu funcţii de conducere din sistemul medical.

RomaniaTV.net
10 iul. 2018, 07:21
Daniela Bartoş, fostul ministru al Sănătăţii, găsită în incompatibilitate de Agenţia de Integritate

Daniela Bartoş, fost ministru al Sănătăţii şi fost şef de Secţie în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, s-a aflat în stare de incompatibilitate, în perioada 21 ianuarie 2015 – 7 septembrie 2017, deoarece a exercitat simultan funcţia de şef de secţie şi o funcţie în una dintre structurile de conducere ale unei alte unităţi spitaliceşti, iar în perioada 22 noiembrie 2016 – 7 septembrie 2017, a exercitat simultan funcţia de şef de secţie şi funcţia de membru în organele de administrare în societăţi reglementate de Legea nr. 31/1990, potrivit unui comunicat ANI. 

Dumitru Popescu, fost manager al Spitalului de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca, judeţul Buzău, a fost declarat în stare de incompatibilitate, deoarece a exercitat simultan, în perioada 18 decembrie 2008 – 10 februarie 2017, funcţia de manager şi calitatea de preşedinte al Consiliului Director din cadrul Casei de Ajutor Reciproc Spitalul Săpoca IFN.

De asemenea, ANI a constatat indicii privind săvârşirea infracţiunii de „fals în declaraţii”, întrucât Dumitru Popescu nu a menţionat în declaraţiile de avere depuse în calitate de manager cuantumul venitului realizat în urma exercitării funcţiilor de preşedinte al Consiliului de Administraţie/director al Casei de Ajutor Reciproc a Salariaţilor Spital Săpoca IFN, în acest caz fiind sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău.

Dorina Donciu, şef Secţia Psihiatrie I în cadrul Spitalului Clinic Psihiatrie „Socola” Iaşi, judeţul Iaşi, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 16 noiembrie 2016 – 1 iulie 2017, deoarece a deţinut funcţia de şef secţie simultan cu calitatea de asociat unic, respectiv de administrator al SC Vital Medical Center Memory SRL.


loading...