Darius Vâlcov a fost condamnat definitiv la 6 ani de închisoare în ”dosarul tablourilor”. Surse: Darius Vâlcov ar fi plecat în Italia încă din anul 2020

Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat marți pe fostul ministru de Finanțe Darius Vâlcov la 6 ani de închisoare în ”dosarul tablourilor”. Sentința e definitivă.

02 mai 2023, 16:27
Darius Vâlcov a fost condamnat definitiv la 6 ani de închisoare în ”dosarul tablourilor”. Surse: Darius Vâlcov ar fi plecat în Italia încă din anul 2020

Darius Vâlcov ajunge la închisoare. Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat marți pe fostul ministru de Finanțe Darius Vâlcov la 6 ani de închisoare în ”dosarul tablourilor”. Sentința e definitivă.

Citește și: Fostul ministru Darius Vâlcov, achitat în dosarul în care era acuzat de instigare la dare şi luare de mită

În 2018, un complet de 3 magistraţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), în condamnase în primă instanţă pe Darius Vâlcov la 8 ani de închisoare pentru corupţie.

Citește și: Darius Vâlcov a încheiat procesul pentru luare de mită și trafic de influență. Aproximativ 4,3 milioane de lei i-au fost confiscate

În martie 2015, procurorii DNA au făcut mai multe percheziţii în localităţi din judeţul Olt şi în Bucureşti, fiind căutate tablourile care ar fi fost achiziţionate de Darius Vâlcov, prin interpuşi, de la case celebre de licitaţii, cu bani presupus obţinuţi din fapte de corupţie. În urma percheziţiilor, anchetatorii au găsit 101 tablouri semnate de pictori celebri, printre care Pablo Picasso (două gravuri şi un desen în cărbune), Andy Warhol, Nicolae Tonitza, Ştefan Luchian, Gheorghe Petraşcu, Constantin Piliuţă, Corneliu Baba, Horia Bernea şi Octav Băncilă.

Potrivit surselor Euronews România, Darius Vâlcov este plecat în Italia încă din anul 2020, acolo și-ar fi deschis și o firmă și are inclusiv declarat un nou domiciliu.