Darpa Robotics Challenge 2015, concursul organizat de armată pentru a descoperi cei mai performanţi roboţi

Un robot conceput de  o echipă de sud-coreeni a câştigat competiţia Darpa Robotics Challenge 2015, înfrângând alţi 22 de participanţi. Mai mult, câştigătorul a primit două milioane de dolari, sumă oferită de Departamentului de Apărare al Statelor Unite.

09 iun. 2015, 08:41
Darpa Robotics Challenge 2015, concursul organizat de armată pentru a descoperi cei mai performanţi roboţi

Robotul DRC-Hubo, controlat de echipa Kaist, a mers prin dărâmături, a urcat scările, de a deschide o uşă şi a condus o maşină de unul singur. Probele prin care au fost nevoiţi să treacă participanţii încât să simuleze situaţii precum dezastrul nuclear din 2011 de la Fukushima, potrivit site-ului oficial al competiţiei.

Citeşte şi PRIMUL ROBOT cu patru picioare care poate alerga şi sări peste obstacole VIDEO

În acest an, roboţii au concurat fără a fi legaţi, motiv pentru care mulţi au căzut după ce şi-au pierdut echilibrul. Decizia a fost luată deoarece s-a considerat că astfel se poate accelera procesul de fabricare a unor roboţi care să poată fi folosiţi în situaţii reale.

 

Roboţii au avut de dus la bun sfârşit opt sarcini, şase dintre ele ştiute de echipe încă de dinaintea evenimentului, plus alte două sarcini surpriză. Douăsprezece echipe din Statele Unite, unsprezece din Japonia, alături de alte echipe din Germania, Italia, Corea de Sud şi Hong Kong au luat startul competiţiei din 2015, desfăşurată în California. Roboţii au fost jurizaţi în funcţie de abilităţile lor de a completa traseul într-un timp cât mai scurt, din două încercări.

Citeşte şi Oamenii de ştiinţă au creat ROBOŢI SUPER-PUTERNICI care îşi pot ridica greutatea de 2.000 de ori VIDEO

Kaist a câştigat marele premiu de două milioane de dolari cu un timp de 44 de minute şi 28 de secunde, cu un avans mai mare de cinci minute în faţa locului secund, Tartan Rescue, cu un timp de 55 de minute şi 15 secunde. Locurile doi şi trei au fost recompensate cu 1 milion de dolari, respectiv 500.000 de dolari.