Daune de 33.000 lei pentru o femeie al cărei logodnic a fugit cu altă fată

Sentință inedită în cazul unui tânăr din București, care a fugit cu o alta femeie la sfârşitul petrecerii sale de logodna. Bărbatul a fost obligat sa plătească fostei sale iubite despăgubiri materiale de 33.000 de lei și daune morale de 1.000 de lei. Decizia a fost luată de Judecătoria Răcari, din Dâmbovița, si poate fi contestata cu apel, potrivit ziare.com.
Romania TV
26 apr. 2019, 07:27
Daune de 33.000 lei pentru o femeie al cărei logodnic a fugit cu altă fată

In cererea de chemare in judecata, logodnica parasita a povestit magistratilor cum a inceput totul. Petrecerea cu ghinion a avut loc pe 18 august 2017, iar pentru acest eveniment femeia ar fi facut cheltuieli de aproape 40.000 lei. Numai pentru rochia de cununie a costat-o 2.000 de euro.

Alti 2.100 de lei au fost cheltuiti pentru coafurile a patru persoane si 5000 de lei pentru cumpararea de bauturi alcoolice, sucuri si apa minerala.

In plus, onorariul lautarilor a fost de 1.000 de lei.

Familia a ajutat-o cu 30.000 lei, spune logodnica.

Petrecerea a fost una fastuoasa si au fost invitate peste 200 de persoane.

„Cel mai mic dar la petrecere a fost de 250-300 de euro, familiile care au venit cu copii au dat chiar si 500 de euro, iar persoanele singure au oferit 150 de euro”, povesteste femeia.

Dimineata, la sfarsitul petrecerii, viitorul mire ar fi devenit agitat si distant, si a plecat sa stranga cortul. Nu s-a mai intors la iubita sa. Parintii i-au transmis vestea: barbatul a plecat cu o alta fata.

Barbatul care a rupt logodna are insa o alta varianta. Decizia de a se casatori ar fi fost luata in iunie 2017, dintr-un impuls de moment.

In plus, logodna nu ar fi fost rupta abuziv, ci s-ar fi stabilit de comun acord cu o saptamana inaintea petrecerii, dar nu mai puteau anula acest eveniment deoarece invitatiile erau deja facute.

Din punct de vedere al Codului civil, logodna este promisiunea reciproca de a incheia casatoria, iar incheierea logodnei nu este supusa niciunei formalitati si poate fi dovedita cu orice mijloc de proba.

Codul civil mai prevede si faptul ca cel care rupe logodna in mod abuziv poate fi obligat la despagubiri pentru cheltuielile facute sau contractate in vederea casatoriei, in masura in care au fost potrivite cu imprejurarile, precum si pentru orice alte prejudicii cauzate.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!