Daune morale de 1,5 milioane de euro în cazul uciderii fetiţei din Arad. Criminalul spune că e sărac lipit

Florin Beniamin Crișan, bărbatul din Arad care a ucis-o pe Antonia, fetița de patru ani a concubinei sale, a fost condamnat să plătească nu mai puţin de 1,5 milioane de euro ca daune morale către mama și tatăl biologic al copilului.

14 mart. 2022, 00:15
Daune morale de 1,5 milioane de euro în cazul uciderii fetiţei din Arad. Criminalul spune că e sărac lipit
foto: specialarad.ro

Magistraţii Tribunalului Arad au stabilit că Florin Beniamin Crișan trebuie să plătească daune morale de 1,5 milioane de euro, o sumă record pentru instanţele din România.

Suma este justificată, având în vedere drama celor doi părinţi. Bărbatul condamnat este, însă, sărac lipit, nu are niciun venit și nicio proprietate pe numele său, astfel că îi va fi imposibil să achite datoria, notează Ziare.com.

Florin Beniamin Crișan era consumator de droguri, muncea ocazional, iar mare parte din banii pe care îi câștiga îi cheltuia pentru a-și cumpăra stupefiante, sub influența cărora se afla atunci când a omorât-o în bătaie pe Antonia.

Chiar și în zilele cât timp a stat cu cei doi copii ai concubinei sale, în timp ce femeia se afla la maternitate unde urma să nască, bărbatul a trăit din indemnizația pe care Antonia o primea de la stat ca ajutor lunar pentru handicapului său. Cu acești bani și-a cumpărat Crișan canabis și ”cristale”.

„Se reţine că inculpatul nu are ocupaţie şi loc de muncă sau alte mijloace oneste pentru câştigarea veniturilor necesare traiului zilnic deşi este o persoană sănătoasă şi cu capacitate de muncă deplină” se arată în motivarea instanței.

În ciuda acestui aspect, judecătorii au admis solicitarea părinților biologici ai Antoniei care au cerut 1.500.000 de euro daune, mama 1.000.000 de euro, iar tatăl 500.000 de euro, bani care nu vor fi cel mai probabil niciodată plătiți.

Citeşte şi: Criminalul de la Arad rupe tăcerea! Şocant: ce a făcut înainte de a-i da foc micuţei Antonia

După aproape patru luni de judecată, Tribunalul Arad a decis că Florin Crișan este vinovat pentru violență în familie finalizată cu omor și profanare de cadavre. Pentru faptele sale ucigașul a primit o pedeapsă de 17 ani și 4 luni de închisoare, sentința nefiind una definitivă.

Instanța a apreciat că ”fapta săvârşită de inculpat nu întruneşte elementele necesare pentru a fi încadrată ca infracţiune de omor calificat” întrucât nu a existat o premeditare a crimei.

”Inculpatul nu a urmărit producerea morţii victimei prin modalităţi care ar fi presupus o suferinţă îndelungată, deosebit de intensă, în afara celei inerente realizării urmării periculoase, respectiv decesul, astfel cum este definită această circumstanţă calificantă dată faptei de omor”, au motivat judecătorii arădeni.

Pedeapsa maximă prevăzută de lege în cazul violenței în familie finalizată cu omor este de 25 de ani de închisoare, însă Crișan și-a recunoscut fapta, a colaborat cu anchetatorii și cu judecătorii, așadar a beneficiat de reducerea pedepsei cu o treime. Așa s-a ajuns la pedeapsa de doar 16 ani și 8 luni de închisoare pentru omor, la care s-au mai adăugat încă 8 luni pentru profanare de cadavre.

Citeşte şi: Tatăl biologic al fetei omorâte în Arad rupe tăcerea: Nu e prima dată când au ars copiii. Antonia a mai stat în spital!