Daune record pentru un biciclist care s-a accidentat grav după ce a căzut într-o groapă de pe șosea

Un ieșean a obținut daune record după ce s-a rănit grav în timp ce se afla la plimbare cu bicicleta pe un drum județean din Vaslui. În timpul plimbării, biciclistul a dat cu roata într-o groapă din asfalt, a căzut și s-a ales cu o fractură de claviculă, cu câteva coaste rupte și mai multe escoriații.Decizia judecătorilor nu este definitivă.

01 apr. 2023, 20:32
Daune record pentru un biciclist care s-a accidentat grav după ce a căzut într-o groapă de pe șosea

Consiliul Județean Vaslui a fost obligat de Instanță să plătească daune record unui biciclist care s-a accidentat grav după ce a căzut într-o groapă de pe șosea. Prin decizia judecătorilor, instituția ar trebui să-i plătească victimei 12.700 de lei, reprezentând cheltuieli privind spitalizare, și 20.000 de lei, daune morale pentru suferințele îndurate. Decizia instanței nu este definitivă.

Citește și: Biciclişti testaţi cu fiola de poliţişti. Ce a păţit un bărbat care pedala beat

Incidentul a avut loc pe 13 iunie 2020 la aproximativ un kilometru de orașul vasluian Negrești. Biciclistul de 31 de ani, membru al unui club de ciclism, care se afla în timpul unei plimbări cu bicicleta pe ruta Iași-Vaslui când a nimerit într-o groapă din asfalt, nesemnalizată, cu diametrul de peste un metru. A căzut și, preț de câteva secunde, și-a pierdut cunoștința. A fost ajutat de către ceilalți participanți la cursă să ajungă la spital, unde a fost diagnosticat cu fractură de claviculă, fracturi de coaste și escoriații și a avut nevoie de 40-45 de zile spitalizare.

Citește și: Un biciclist de 15 ani, în stare critică la spital după ce a fost lovit de o maşină

După ce s-a vindecat, tânărul biciclist a dat în judecată Consiliul Județean Vaslui, reclamând faptul că nu a semnalizat corespunzător groapa respectivă.