David Cameron anunţă că Marea Britanie trimite personal militar ca va antrena armata ucraineană

Premierul britanic David Cameron a anunţat, marţi, că Marea Britanie va desfăşura personal militar în Ucraina în următoarele luni, pentru a ajuta armata ucraineană în lupta împotriva separatiştilor proruşi din estul ţării.

24 feb. 2015, 18:07
David Cameron anunţă că Marea Britanie trimite personal militar ca va antrena armata ucraineană

David Cameron, citat de presa britanică, a mavertizat că Moscova va încerca să destabilizeze şi alte ţări dacă nu va primi o replică la rândul ei.

„În cursul lunii viitoare (martie, n.r.), noi (Marea Britanie, n.r.) vom desfăşura personal militar britanic pentru a oferi sfaturi şi o gamă largă de exerciţii de pregătire militară, de la informaţii secrete despre tacticile de război, până la logistică şi asistenţă medicală”, a declarat premierul britanic în Parlamentul de la Londra. El a adăugat că Marea Britanie va desfăşura şi un program de antrenamente comune pentru Infanterie, pentru îmbunătăţirea durabilităţii forţelor militare” ucrainene, scrie presa britanică.

Citeşte şi Conflictul din Ucraina. Secretarul de Stat american, John Kerry, dă cărţile pe faţă: Rusia minte!

Premierul britanic  nu a exclus nici posibilitatea înarmării armatei ucrainene la un moment dat, dar a precizat că poziția actuală a Londrei este de a furniza sprijin neletal Ucrainei.

Kievul și rebelii proruși din estul Ucrainei au semnat la 12 februarie acordurile de pace Minsk-2, la finalul unor negocieri-maraton mediate de președintele francez Francois Hollande și cancelarul german Angela Merkel. Armistiţiul a fost însă încălcat după mai puţin de două zile de la semnarea documentului, atacurile rebelilor din estul Ucrainei reluându-se. Conflicetele s-au soldat cu moartea a cel puţin 300 de militari ucraineni.