David Popovici, despre cartea care l-a motivat să devină cel mai bun înotător din lume: „Am citit-o de cel puțin două ori. Îmi place să cred că nu am limite”

David Popovici, cel care a devenit cel mai rapid înotător de pe planetă, a dezvăluit care e, de fapt, secretul succesului său și ce îl ajută să-și mențină echilibrul psihic într-o perioadă cu atât de multă presiune.

18 aug. 2022, 18:56
David Popovici, despre cartea care l-a motivat să devină cel mai bun înotător din lume: „Am citit-o de cel puțin două ori. Îmi place să cred că nu am limite”

Atunci când nu e în bazinul de înot, la antrenamente, David Popovici își petrece timpul citind. Înotătorul are și o carte preferată care l-a ajutat să rămână foarte motivat și să vrea să fie mereu cel mai bun.

„Michael Phepls are o carte intitulată «No limits» (n.r- Fără limite) pe care am citit-o de cel puțin două ori. Ultima oară, chiar anul trecut, la Roma, o aveam cu mine. Adam Peaty e unul dintre oamenii care știu cel mai bine că limitele sunt o prostie. Îmi place să cred că nu am limite și aș vrea ca toți să creadă asta despre ei, că pot întrece orice limită, pentru că toată lumea chiar poate dacă își dorește suficient – a declarant sportivul, potrivit gsp.ro.

În cartea „No limits”, Michael Phelps, înotător american, multiplu campion olimpic și mondial la diferite probe de natație și deținător al șapte recorduri mondiale, a împărtășit secretele succesului său remarcabil. A vorbit despre pregătirea lui, despre pasiunea pentru sport, despre familie, provocările pe care le-a avut de depășit de-a lungul timpului. Experiențele marelui înotător l-au motivat atât de mult pe David Popovici încât a reușit să dovedească că el însuși e un adevărat fenomen care, la doar 17 ani, scrie deja istorie în lumea natației.

Românul spunea anul trecut, într-un interviu acordat RomaniaTv.net, că îi place să citească des biografii ale diverșilor sportivi fiindcă îl ajută să învațe multe din experiențele lor.

„Citesc biografii ale altor sportivi, nu doar din natatie, si de la fiecare învăț câte ceva. Nu am idoli, dar simt un respect deosebit față de oamenii care sunt un exemplu deosebit de voință și determinare. Ultimul pe care l-am întâlnit este Brent Hayden, 37 ani, cel mai rapid înotător din istoria Canadei la 50, 100 și 200 m liber, sportiv care a renunțat la înot acum 7 ani și, totuși, a revenit într-o formă excelentă la JO și a demonstrat că atunci când îți dorești ceva nimic nu îți stă în cale. Persoana de la care învăț cel mai mult și nu doar despre sport rămâne, însă, domnu’ Adi. El îmi este prieten, mentor și antrenor și fără el nu aș fi avut aceste rezultate dar, mai mult, nu aș fi persoana care sunt azi”, a mai spus sportivul pentru RomâniaTv.net.

Citește și „David Popovici este singur pe planeta sa”. Presa internațională vorbește la superlativ despre înotătorul român, după ce a devenit dublu campion european

David Popovici are o singură zi liberă pe săptămână, duminica, iar atunci are timp de activitățile sale preferate. Îi place să iasă în oraș, să se întâlnească cu prietena lui și, de asemenea, să petreacă timp cu familia. „Timpul meu liber, duminica, este dedicat în totalitate lucrurilor pe care îmi place să le fac: plimbări cu bicicleta prin oraș cu prietenii mei, pizza de la Romană, filme cu prietena mea, carting și neapărat întâlniri cu familia”.

David Popovici, dublu campion european. A stabit două recorduri mondiale la Campionatele Europene de Natație de la Roma

David Popovici a devenit dublu campion european, după ce a primit două medalii de aur la proba de 100 și 200 de metri, din cadrul Campioantelor Europene de Natație.

Românul de 17 ani a stabilit, luni, un nou record mondial la juniori, la 200 de metri liber, 1 minut și 42 de secunde și 97 de sutimi, la Roma. David Popovici a scos al treilea cel mai bun timp din istorie la proba de 200 de metri liber.

Înotătorul de la Dinamo a luat medalia de aur și la 100 de metri, sâmbătă, când a stabilit și un record mondial, cu timpul de 46,86 secunde, fiind cel mai bun timp din istorie la această probă.

Citește și Ce sumă va primi David Popovici după ce a devenit dublu campion european. Înotătorul a fost recompensat cu 200.000 de euro după Mondiale