De ce a refuzat Dan Negru să apară în emisiunea online a lui Cătălin Măruță: „E o inflație de podcasturi, toți au păreri!”

Dan Negru a remarcat că în ultimii ani, România a devenit un stat al realizatorilor de podcasturi. Acest fenomen a distrus frumuseța demersului jurnalistic, e de părere vedeta de la Kanal D. 

18 aug. 2022, 16:35
De ce a refuzat Dan Negru să apară în emisiunea online a lui Cătălin Măruță: „E o inflație de podcasturi, toți au păreri!”

În România este „o inflație de podcasturi”, pe care Dan Negru o respinge. Din acest motiv, prezentatorul TV refuză să dea curs invitațiilor. Printre cei pe care Dan Negru i-a refuzat s-au numărat Speak și Cătălin Măruță.

„Nu-mi place abundența, inflația. E o inflație de podcasturi, toți au povești de spus, toți au păreri, oricât de idioți ar fi. Inflația asta de păreri e nocivă, ar trebuie să existe o cenzură democratică și să nu lăsam orice stupid să aibă o părere.

De asta cred că podcasturile garantează prostia prin invitații care adeseori au minte puțină și orgoliu mult. E o modă care rezistă atâta vreme cât YouTube e dispus să plătească prostia, pe cei care prin podcasturi aduc invitați de toate tipurile”, a declarat Dan Negru, într-un interviu pentru Ciao.

 

Ce podcasturi urmărește Dan Negru

 

Prezentatorul TV a dezvăluit că este fan Joe Rogan, un celebru realizator de podcasturi din SUA.

„Nu mă duc la podcast-uri și le mulțumesc realizatorilor că m-au înțeles. Cu prietenul meu Măruță am fost la un pas de sfadă, Speak m-a înțeles din prima, dar alții au rămas supărați pe mine. Am fost la Andi (n.r. – Andi Moisescu), demult, la începuturi. Îmi plac podcasturile. Damian (n.r. – Damian Drăghici) s-a reinventat, Măruță (n.r. Cătălin Măruță) e vârf pe monden, Mihai (n.r. – Mihai Morar) e radio-talk, pe Joe Rogan îl urmăresc de niște ani și țin pasul cu ‘Coin Talk’ de pe Spotify.

Primul podcast care m-a marcat a fost ‘Dark side of The Earth’ cu povestea astronautului Dave Wolf care, în 1997, a rămas blocat în afara stației spațiale Mir timp de câteva ore – în timpul primei lui ieșiri în spațiu. Fantastică poveste!”, scria Dan Negru, la începutul anului, pe Facebook..

„Podcasturile românești trebuie să se reinventeze”, a opinat Negru, noul star de la Kanal D.