De ce ar trebui să mănânci dovleac tot anul

Odata cu venirea toamnei, unul dintre vedetele din bucatarie este dovleacul. Dovleacul este folosit ca ingredient in multe preparate, de la supe, inghetate, briose, paste, placinte si chiar bere. Insa multe dintre aceste delicateturi contin doar aroma de dovleac si nu fructul in sine. Pentru a te bucura, totusi, de beneficiile extraordinare pe care fructul le contine trebuie sa il incluzi pe el, si nu aroma sa, in dieta ta.

RomaniaTV.net
07 sept. 2017, 20:10
De ce ar trebui să mănânci dovleac tot anul

O ceasca de dovleac fiert, uscat si nesarat contine doar 49 de calorii si aproape zero grasimi. In plus, furnizeaza o multime de vitamine respectiv A, C si E pentru care ochii, sistemul imunitar si inima iti vor multumi. Mai mult, dovleacul contine minerale importante precum calciu si potasiu alaturi de necesarul zilnic de fibre.
Dovleacul pur conservat (a nu se confunda cu dovleacul conservat mixt) poate fi gasit in supermarket, insa la fel de bine l-ai putea prepara si tu in casa.

Iata cum:
In functie de marimea dovleacului acesta se taie in doua ori in patru si cu o lingura se indeparteaza miezul si semintele (insa semnintele se pastreaza nu se arunca). Apoi bucatile de dovleac se baga la cuptor, pe o hartie de copt, timp de 45 de minute, la o foc mare. Mai tarziu, dupa ce s-au racit suficient se scoate coaja si se arunca. Pulpa fructului proate fi trecuta prin blender si se pune intr-un borcan. Se mai adauga cateva picaturi de apa daca ti se pare ca pasta este prea uscata.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.