De ce au zebrele dungi? MISTERUL a fost EXPLICAT de oamenii de ştiinţă

Când un copil învaţă despre animale şi îi este prezenată zebra, foarte probabil te va întreba de ce aceasta are dungi. Foarte probabil, în majoritatea cazurilor răspunsul întârzie să vină pentru că teoriile privind acest aspect erau puţine şi nedovedite. Până acum.

RomaniaTV.net
01 apr. 2014, 20:58
De ce au zebrele dungi? MISTERUL a fost EXPLICAT de oamenii de ştiinţă

Oamenii de ştiinţă au descoperit de ce au zebrele dungi, o întrebare care a frământat de-a lungul timpului milioane de copii şi, de ce nu, de adulţi.

Dungile zebrelor sunt mai subţiri pe partea inferioară a picioarelor şi aproape de cap, iar „scopul” lor este să ţină la distanţă insectele care le dau târcoale. Zonele unde dungile sunt subţiri sunt cele mai expuse la înţepăturile de insecte.

Faptul că zebrele au părul scurt le face să fie mai expuse la înţepături de insecte şi, implicit, la bolile pe care acestea le pot transmite, potrivit unui studiu publicat în Nature Communications. Dungile acestor animale le feresc, însă, de atacurile ţânţarilor şi tăunilor, dincolo de faptul că le ajută să se camufleze şi să scape mai uşor de animalele de pradă.