De ce e bine să pui o frunză de dafin în pantofi. Trucul care te ajută atât iarna, cât și vara

Cum te poate ajuta o simplă frunză de dafin pusă sub tălpica pantofului. Acest truc te ajută atât vara, cât și iarna.

24 nov. 2023, 15:01
De ce e bine să pui o frunză de dafin în pantofi. Trucul care te ajută atât iarna, cât și vara
Trucul cu frunze de dafin care îți va schimba viața

Acest truc protejează împotriva mirosului neplăcut care apare atunci când pantofii sunt purtați pentru o perioadă lungă de timp. Trucul cu o funză de dafin ajută în orice anotimp, chiar și în cazul transpirației excesive.

Cauza mirosului constă în înmulțirea bacteriilor, iar dafinul luptă împotriva multor microorganisme, dezifectând astfel pantofii și oferind picioarelor un miros plăcut.

Citește și: Cum deblochezi căruciorul de cumpărături fără moneda de 50 de bani. Trucul simplu pe care nu oricine îl știe

Pentru a îndepărta mirosul neplăcut, este suficient să puneți câte o frunză de dafin în fiecare pantof și să le lăsați peste noapte. Puteți lăsa frunza sub talpă. Odorinzantul va trebui schimbat atunci când pantofii sunt purtați. Faceți acest lucru cel puțin o dată pe săptămână.

Frunzele de dafin mai sunt folositeka păstrarea pastelor, a cerealelor și chiar a zahărului. Astfel, puteți evita apariția dăunătorilor. De asemenea, puteți arde câteva frunze de dafin în casă, acest truc ținând cu succes locul unui odorizant pentru aer.

Dafinul poate fi așezat pe rafturi în orice încăpere, astfel încât concentrația de aromp să se răspândească în toată casa.

Citește și: De ce să pui un cartof în varza murată. Acest truc te ajută să scapi de o mare problemă

Pentru a pregăti un odorizant pentru toaletă, trebuie să amestecați frunze de dafin cu apă fierbinte și să le lăsați să se infuzeze timp de 1 – 2 ore. Turnați amestecul răcit într-o sticlă cu pulverizator și pulverizați toaleta.

Condimentul este un mijloc eficient de a alunga insectee din casă. Gândacii nu tolerează mirosruile puternice. Cineolele conținute în frunze este o substanță care respinge insectel și le irită receptorii olfactivi. Camforul și penena prezente în plantă acționează ca insecticide. Frunza de dafin nu ucide insectele, ci le face să părăsească casa.

Pentru ca metoda să funcționeze, este necesar să se sigileze toate fisurile din casă, să se închidă ferestrele și orificiile de ventilație cu o plasă. Verificați dacă există insecte în toate alimentele depozitate pe tejgheaua din bucătărie și în dulapuri.