De ce curge sânge din nas

Te-ai intrebat vreodata de ce curge sange din nas? Sangele poate curge din nas fara vreun motiv aparent, ar putea crede unii, insa adevaarul este ca poate fi cauzat de medicamente, probleme de sanatate sau pur si simplu poate fi determinat de aerul uscat.

20 mai 2019, 07:42
De ce curge sânge din nas

Curgerea sangelui din nas este un fenomen care se intampla des si chiar daca, cel putin la inceput, nu stii de ce se intampla asta, cauza ar putea fi minora si poate fi rezolvata fara sa apelezi la medic.

Cauzele imediate si observabile ale curgerii sangelui din nas includ traume la nas, deformari interioare ale nasului, inflamatii ale nasului sau, foarte rar, tumori intranazale. Oricare dintre aceste afectiuni pot face ca sangele sa curga din nas.

Curgerile bruste si inexplicabile pot fi infricosatoare, desi de obicei nu sunt determinate de nimic grav.

Iata de ce curge sangele din nas.

Probleme nedescoperite de sanatate

Afectiuni ale ficatului, boli ale rinichilor, alcoolism cronic sau alte afectiuni de care nu stii si care scad abilitatea sangelui de a se inchega si, prin urmare, sangele incepe sa curga.

Si afectiunile sistemului cardiovascular precum hipertensiunea si blocarea unei altere, ca si crizele hipertensive, toate acestea pot cauza sangerari ale nasului.

Totodata, alergiile, racelile si suflatul nasului pot irita acest organ, motiv pentru care va incepe sa sangereze.

Aerul uscat

Aerul uscat dintr-o casa incalzita sau afara la frig pot usca nasul si cauza sangerari ale sale. Folosirea unui umidificator te poate ajuta acasa, in vreme ce spray-urile nazale pot fi de folos cand te afli afara.

Medicamente pentru subtierea sangelui

Anticoagulantele, aspirina, antiinflamatoarele folosite pentru reducerea durerii pot cauza sangerarea nasului. Intrucat coagularea sangelui este un pas necesar in prevenirea si stoparea curgerii sangelui din nas, orice medicamentatie care influenteaza abilitatea sa de coagulare, poate cauza sangerarea.

Multi oameni care au probleme cu inima iau anticuagulante pentru a preveni formarea cheagurilor in sange. Cheagurile pot duce la atac cerebral sau atac de cord daca se deplaseaza prin vene si ajung la creier sau inima. Tocmai de aceea bolnavii au nevoie de anticuagulante, care insa pot creste riscul de sangerari.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.