De ce e bine să porți șosete când dormi. Efectele neașteptate pe care le are acest obicei asupra organismului

Motivul pentru care e bine să ai șosete în picioare atunci când dormi. Care sunt beneficiile pe care le are acest obicei.

19 oct. 2023, 19:24
De ce e bine să porți șosete când dormi. Efectele neașteptate pe care le are acest obicei asupra organismului
De ce e bine să porți șosete când dormi

De ce să dormi cu șosete în picioare noaptea. Efectele pe care le are acest obicei asupra organismului. Studiile și experții au explicat care sunt lucrurile de care trebuie să ținem cont.

Tu știi de ce e bine să ai șosete în picioare atunci când dormi? Iată care sunt beneficiile pe care le are această deprindere asupra corpului uman, din punct de vedere medical.

Medicina chineză susține acest concept chiar și în timpul zilei pentru că stimulează circulația sângelui, mai ales dacă este vorba de oameni care au probleme de circulație sau senzație de frig la nivelul membrelor inferioare.

Citește și: Ce să consumi înainte să te bagi în pat. Băuturile care te vor face să dormi ca un bebeluș și să ai parte de un somn odihnitor

Persoanele care dorm noaptea cu șosetele în picioare își reglează temperatura corporală, care va fi una constantă și echilibrată pe toată durata somnului. Totodată, obiceiul contribuie la un somn mai lin și mai confortabil.

Un alt avantaj este încălzirea picioarelor, în special în sezonul rece sau când este vorba de încăperi mai reci. Picioarele reci pot afecta calitatea somnului, de aceea șosetele contribuie la o odihnă mai plăcută. Confortul și relaxarea sunt alte două avantaje pe care le are dormitul cu șosete.

Obiceiul hidratează și reprezintă un tratament pentru piele, putându-se utiliza diverse loțiuni, creme hidratante sau tratamente pentru piele înainte de culcare. Purtarea șosetelor ajută la absorbția mai bună a acestora și menține pielea hidratată și catifelată. Totodată, previne înțepăturile de insecte, mai ales atunci când este vorba de un sezon ploios sau canicular.

Citește și: 11 alimente care te vor ajuta să adormi instant! Sunt mai bune decât orice somnifer

Mar De Carlo, autor și fondator al Institutului Internațional de Parenting și Sănătate de la Asociația Consultanților Profesioniști în Somn, a dezvăluit care sunt argumentele pe care le au doctorii legat de acest obicei.

„Modificările temperaturii pielii pot afecta în mod cauzal capacitatea de a iniția și menține somnul”, este concluzia trasă de un studiu realizat în anul 2007, conform alephnews.ro.

„Picioarele reci pot contribui la scurgerea energiei din corp și pot bloca fluxul vital de qi sau chi (energia) și fluxul de sânge (nutrienții) din corp. Din acest motiv este de dorit ca qi-ul și sângele să circule.

Făcând acest lucru și purtând șosete ținem la distanță blocajele de corpul nostru și menținem circulația energiei în parametrii optimi”, a declarat Elizabeth Trattner, doctor în medicina chineză și în medicina integrativă pentru Reader’s Digest, scrie doc.ro.