De ce e bine să ţii cura cu ouă de prepeliţă

Micuţe și delicate, ouăle de prepeliţă au beneficii de care este bine să profităm. Având virtuți nutriționale mai mari decât cele de găină, acestea ar fi bine să se regăsească mai des în meniul nostru.

RomaniaTV.net
04 dec. 2015, 09:30
De ce e bine să ţii cura cu ouă de prepeliţă

Este un adevăr incontestabil că hrana de calitate este un factor hotărâtor ce poate influenţa în bine starea de sănătate. Nenumărate studii ale cercetătorilor din toate colţurile lumii au dovedit acest fapt. Iar ouăle de prepeliță sunt incluse categoric în categoria alimentelor de calitate.

Mai bogate nutritiv decât ouăle de găină

În comparație cu oul de găină, cel de prepeliţă are o compoziţie nutritivă superioară. Ar fi de spus, în primul rând, că are un conţinut de fosfor de 5 ori mai mare, de fier de aproape 8 ori mai mare, de vitamina B1 de 6 ori, iar de vitamina B2 de 15 ori! Şi asta nu e tot.

Citeşte şi  E bine să consumăm ouă de prepeliţă?

Oul de prepeliţă este practic o capsulă care înglobează vitaminele A, B, D3 şi E, cărora li se adaugă minerale esenţiale precum calciul, zincul, potasiul şi sulful. Fierte sau crude, ouăle de prepeliţă au o valoare nutriţională de 4 ori mai mare decât cea a oului de găină. Proteinele conţinute sunt de calitate superioară.

De asemenea, efectele miraculoase ale oului de prepeliţă asupra organismului se datorează şi aminoacizilor esenţiali, dar şi factorilor antialergici pe care îi conţine. Considerat medicament universal, oul de prepeliţă are un conţinut de colesterol de numai 1,4% – faţă de 4% cât are cel de găină.

Citeşte continuarea pe click!sănătate.ro