De ce e indicat să tai coaja cartofilor cât mai subțire. Secretul pe care fiecare gospodină trebuie să-l știe

Când vine vorba de mâncarea care se prepară rapid mulți dintre noi se gândesc la cartofii prăjiți. Gospodinele trebuie să știe un truc esențial atunci când îi prepară.

01 dec. 2022, 14:41
De ce e indicat să tai coaja cartofilor cât mai subțire. Secretul pe care fiecare gospodină trebuie să-l știe

Când vine vorba de mâncarea care se prepară rapid mulți dintre noi se gândesc la cartofii prăjiți. Cum timpul este cel mai mare dușman al nostru, atunci ne dorim să stăm cât mai puțin în bucătărie. Gospodinele se întec în trucuri care mai de care mai sofisticate când vine vorba de arta culinară, însă sunt puține cele care știu de ce trebuie să tăiem coaja cât mai subțire la cartofi.

Coaja cartofilor se taie cât mai subțire

Toată lumea iubește cartofii prăjiți și asta pentru că sunt foarte delicioși și se prepară foarte rapid. Știm însă bine că durează până curățăm cartofii, iar pentru aceasta se recomandă să fierbeți cartofii, apoi să-i tăiați și să-i prăjiți.

Citește și : Secretul pe care fiecare gospodină e musai să îl cunoască. Ce se întâmplă dacă pui în frigider un pahar cu vodcă

Foarte important atunci când gătim este uleiul pe care îl folosim când fierbem acești cartofi care trebuie să fie unul foarte bun. Este important, de asemenea și cât de subțire tăiem coaja. Pentru un proces mai rapid, fierbeți cartofii și apoi tăiați coaja. Cu siguranță că multe gospodine nu fac acest lucru, însă economisiți timp mai mult. Iată cum trebuie să fierbeți cartofii:

1. Fierbeți cartofii necurățați. Adăugați cartofii, întregi și cu tot cu coajă, într-o oală mare cu apă rece ușor sărată și aduceți-i la fierbere la foc mediu-mare. Când apa începe să fiarbă, reduceți ușor focul până la o ușoară fierbere.
2. Scurgeți și răciți. Când cartofii sunt fragezi, scurgeți-i și apoi lăsați-i să se răcească câteva minute, până când îi puteți mânui, sau țineți-i înfășurați într-un prosop de bucătărie.
3. Vei tăia coaja cartofilor cât mai subțire cu ușurință. Trageți de oriunde a început să se desprindă coaja sau folosiți un cuțit de bucătărie pentru a o desface. Restul cojii ar trebui să alunece ușor.

Citește și : Fasole cu ciolan, preparatul pentru 1 Decembrie. Rețeta savuroasă pe care trebuie să o știe fiecare gospodină

Fierberea cartofilor înainte de a-i decoji are diverse beneficii. În primul rând aceștia absorb mai puțină apă și nu vor mai fi lipicioși. Mai mult de atât, coaja cartofilor are o  aromă pământie, pe care dacă o veți păstra cfi în beneficiul dumneavoastră.

Urmând sfaturile de mai sus vă vor ieși niște cartofi prăjiți și un piure extrem de delicios.