De ce e răcoare în casă, deși ai pornit căldura. Cauzele la care nu te-ai fi gândit

Iarna s-a instaurat, iar românii deja s-au obișnuit cu facturile mari la electricitate și gaze. Nu e nimic mai neplăcut decât să pornești sistemul de încălzire al locuinței, dar să simți în continuare frig. Specialiștii în domeniu au dezvăluit posibilele motive pentru care are loc acest fenomen.

23 dec. 2023, 11:33
De ce e răcoare în casă, deși ai pornit căldura. Cauzele la care nu te-ai fi gândit

Chiar dacă eviți anumite greșeli, cum ar fi setarea termostatului la o temperatură greșită pe timp de iarnă sau plasarea locuinței chiar în direcția curenților, există și alte detalii la care trebuie să fii atent pentru a consuma căldură în mod eficient iarna.

Citește și La ce temperatură trebuie setat frigiderul pentru un consum mai mic de energie electrică. Sigur nu procedezi corect

Scurgerile de la nivelul conductelor pot reprezenta un motiv din cauza căruia în casă e frig, deși ai pornit căldură.

Acestea pot fi cauzate de multipli factori, cum ar fi uzura pe care o prezintă, presiunea dezechilibrată în interiorul lor, expunerea la anumite condiții de mediu.

Detaliile la care trebuie să fii atent

Să încălzești o locuință izolată slab este destul de greu. De multe ori, locatarii care au astfel de case au de plătit facturi imense la energie și totul din cauza faptului că energia, în cazul de față căldura, se pierde prin tavane, podele și pereți.

Dacă problemele precizate mai sus au fost excluse de pe listă, probabil ai un termostat care nu funcționează așa cum trebuie și acest aparat poate afecta eficiența încălzirii, dacă nu știai.

În cazuri de genul acesta este necesar să apelezi la ajutorul unui profesionist.

Un termostat defect sau care nu este calibrat corespunzător nu poate să controleze temperatura dintr-o încăpere sau dintr-o locuință cu precizie.

Este important să te asiguri că aparatul, precum și centrala la care este conectat, funcționează corect.

Trebuie să iei în considerare și situația în care încălzirea nu este suficientă pentru dimensiunea locuinței tale.

Un sistem de încălzire învechit sau care nu prezintă o dimensiune corespunzătoare, raportat la suprafața casei sau a apartamentului în care locuiești, poate să nu genereze suficientă căldură.

Citește și Cât curent consumă instalația de brad. Detaliul pe care trebuie să-l cunoască românii care lasă luminițele de Crăciun în priză

S-ar putea să fie nevoie să înlocuiești instalația de încălzire sau să îți modernizezi sistemul de încălzire.

Astfel, apelează la un model mai potrivit pentru nevoile pe care le ai, este sfatul specialiștilor în domeniu, potrivit Playtech.ro.

Deși acest pas poate fi costisitor, nu ai altă opțiune în unele cazuri. De asemenea, te ajută să și economisești bani pe termen lung.