De ce este bine să bei APĂ ALCALINĂ. Iată cum poţi să o prepari acasă

Apa este unul dintre cele mai importante alimente de care organismul nostru are nevoie pentru a funcţiona în parametrii optimi. Un consum de apă echilibrat reuşeşte să stabilească o bună funcţionare a tuturor celulelor organismului nostru. Iată cum îţi poţi prepara acasă apa alcalină.

03 feb. 2015, 12:53
De ce este bine să bei APĂ ALCALINĂ. Iată cum poţi să o prepari acasă

Apa alcalina are numeroase beneficii asupra organismului si asupra sanatatii:

1. Detoxifiaza. Organismul are intotdeauna nevoie de o detoxifiere optima pentru ca toxinele sa fie eliminate din celule si sa permita regenerarea si reinnoirea acestora astfel incat sa asiguram o buna functionare a organismului. Apa alcalina are proprietatea de a neutraliza aciditatea organismului, de a elimina toxinele si de a curata celulele si tesuturile organismului, scrie garbo.ro.

2. Oxigeneaza. O alta proprietate a apei alcaline este oxigenarea organismului datorita proprietatilor sale antioxidante prin transformarea radicalilor liberi in oxigen cu ajutorul caruia corpul produce energie.

3. Hidrateaza. Celulele organismului asimileaza mult mai repede apa alcalina decat orice alta apa sau forma de lichid, acest lucru ajutand organismul sa efectueze o hidratare mult mai buna si mai rapida decat in mod obisnuit.

Citeşte şi Ce se întâmplă în organismul tău când nu bei suficientă apă

4. Imbunatateste sistemul imunitar. Sistemul imunitar are nevoie intotdeauna de un ajutor din exterior pentru a putea lupta cu succes impotriva bolilor, a infectiilor, a virusurilor si a tuturor toxinelor ce conduc la o functionare deficitara a organismului.

Cum se realizeaza apa alcalina?

Aveti nevoie de:

  • Un bol mare de apa plata
  • Doua lamai
  • Doua linguri de sare de Himalaya

Se spala lamaile foarte bine, se taie in patru si se adauga in apa fara sa fie stoarse in prealabil. Se adauga sarea si lasa apa in recipient peste noapte la temperatura camerei. A doua zi, apa se toarna intr-o sticla si este gata de baut. Se poate pastra la frigider pentru cateva zile. Ph-ul optim al apei poate varia intre 8,5 si 9%.

Citeşte şi Incredibil! Ce se întâmplă în corpul tău când bei apă pe stomacul gol? Testul japonez