De ce este bine să renunţi la tacâmuri

Când vei călători în Africa, Orientul Mijlociu și Asia, vei observa că au un lucru comun. Acolo vei vedea foarte mulți oameni care mănâncă cu mâinile în loc să folosească furculița, lingura sau cuțitul. Chiar dacă de-a lungul timpul mâncatul cu mâna a fost strâns legată de sărăcie, acest obicei poate avea nenumărate beneficii. 

RomaniaTV.net
07 aug. 2017, 09:10
De ce este bine să renunţi la tacâmuri

Consumul de alimente este un proces conștient. Implicarea tuturor simțurilor – vederea, mirosul, auzul, gustul și atingerea – pot face întreaga experiență și mai bună. Iar folosirea mâinilor pentru a mânca adaugă o legătură tactilă cu mâncarea, corpul, mintea și sufletul.

În timp ce unii oameni găsesc mâncatul cu mâinile neigienic și dezgustător, el este considerat un obicei relaxat și plăcut. În plus, are multe beneficii. Iată câteva dintre avantajele mâncatului cu mâinile.

Mâncatul devine o experiență senzorială

Mâncatul este o experiență senzorială care poate evoca emoții și pasiune. Iar fiecare deget al mâinilor este o extensie a celor cinci elemente, și anume:

–    Degetul mare este legat de spațiu

–    Degetul arătător este legat de aer

–    Degetul mijlociu este legat de foc

–    Degetul inelar este legat de apă

–    Degetul mic este legat de pământ

Când mănânci cu mâinile, întregul proces stimulează aceste cinci elemente și te ajută să energizezi alimentele pe care le vei mânca. De asemenea, simțurile atingerii, mirosului, auzului, vederii și gustului devin mai active. Vei deveni mai conștientă de gustul, textura și aroma alimentelor. 

Este îmbunătățită digestia

Când atingi mâncarea cu degetele, se transmite un semnal către creier pentru eliberarea sucurilor digestive și a enzimelor. În funcție de tipul de mâncare, creierul stimulează metabolismul, ceea ce este necesar pentru o digestie mai bună. Un sistem digestiv sănătos este important pentru un corp și o minte sănătoasă.

Ce trebuie să faci când mănânci cu mâna:

–    Spală-te bine pe mâini cu apă și săpun, înainte și după ce ai mâncat.

–    Taie legumele și fructele în bucăți mai mari, astfel încât să-ți fie ușor să le mănânci cu mâna.

–    Când mănânci cu mâna, mușcăturile trebuie să fie mici.

–    Mestecă bine mâncarea înainte de a o înghiți.

Mâncatul pe jos este mult mai sănătos. Iată de ce!