De ce nu a publicat ISU imaginile de la Colectiv până acum. Explicaţii halucinante

Imaginile de la Clubul Colectiv nu acoperă întreaga intervenţie din acea noapte, a afirmat joi colonelul Cristian Radu, prim adjunct al Inspectorului general al IGSU. El a spus de ce nu le-a făcut publice până acum.

RomaniaTV.net
24 oct. 2019, 10:17
De ce nu a publicat ISU imaginile de la Colectiv până acum. Explicaţii halucinante

„Imaginile care au fost difuzate pe posturile de televiziune sunt înregistrate de colegii noştri şi nu sunt un film continuu din momentul în care intervenţia a debutat până la momentul finalizării ei. Intervenţia avut o durată de aproximativ cinci ore, iar imaginile respective au o durată de aproximativ 20 de minute. (…) A fost vehiculată informaţia că, la nivelul Centrului operaţional naţional al IGSU, s-a luat decizia de a fi ascunse aceste imagini. Eu sunt şeful acestei structuri şi afirm cu toată responsabilitatea că nu am comunicat nimănui, nu am ordonat nimănui, ba dimpotrivă imaginile există în format original la nivelul ISU Bucureşti Ilfov şi vor fi puse la dispoziţia oricărei structuri abilitate care solicită acest lucru”, a declarat Cristian Radu într-o conferinţă de presă.

El a spus că imaginile nu au fost făcute publice din cauza impactului emoţional extrem de puternic pe care îl au.

”Procesul de analiză se desfăşoară la nivelul fiecărei zone de intervenţie. Au fost câteva aspecte care au făcut obiectul analizei noastre care au fost trecute în manualul de lecţii învăţate. Au fost revizuite comunicaţiile, alertarea în grup. Nu le difuzăm pentru a fi vizualizate. Nu le consider un beneficiu din punct de vedere al profesiei”, a mai afirmat şeful IGSU.

Un subofiţer care a însoțit primul echipaj ISU București Ilfov, ajuns la locul incendiului a filmat dezastrul de la Colectiv. Zeci de victime întinse pe ciment la ieşirea din club, victime cărate cu paleţi de lemn spre ambulanţe. Potrivit Libertatea.ro, imaginile au fost ascunse publicului în toţi aceşti ani. 

Citeşte şi: Filmările şocante de la Colectiv, făcute publice după 4 ani de la incendiu. Victimele cărate cu paleţi de lemn, morţi întinşi pe ciment