De ce nu au fost deschise terasele. Ludovic Orban: „Dacă oamenii vor fi responsabili – uşor o să revenim la normalitate”

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, că încă nu s-a dat drumul la terase din 15 mai, odată cu instituirea stării de alertă, deoarece autorităţile vor să relaxeze treptat toate restricţiile "pe baza unor evaluări de risc epidemiologic foarte bine puse la punct". Şeful Executivului susţine că terasele pot fi deschise în condiţiile în care se vor găsi soluţii pentru reducerea riscului de transmitere a virusului, iar oamenii se vor comporta responsabil.

RomaniaTV.net
15 mai 2020, 18:27
De ce nu au fost deschise terasele. Ludovic Orban: „Dacă oamenii vor fi responsabili – uşor o să revenim la normalitate”

„Intenţia noastră este aceea de a relaxa gradual, bine gândit, pe baza unor evaluări de risc epidemiologic foarte bine puse la punct toate restricţiile. În măsura în care până la 1 iunie nu vom înregistra o creştere semnificativă a numărului de cazuri vor urma următoarele măsuri de relaxare pe care le-am gândit şi aceasta, încă o dată, în funcţie de evaluările de risc epidemiologic. Nu s-a dat drumul la terase din data de 15 mai. Dar, mai ales că se face vreme frumoasă, în condiţiile în care putem să găsim nişte soluţii prin care să reducem riscul de transmitere a virusului, se poate da drumul la terase”, a declarat Ludovic Orban, la Sebeş, conform Agerpres.

Premierul a explicat că, gradual, dacă oamenii se comportă responsabil, se va reveni la normalitate.

„Şi în timp, gradual, în măsura în care oamenii se comportă responsabil, oamenii respectă regulile, înţeleg care sunt toate metodele de transmitere a virusului şi iau atitudinea corectă pentru a se proteja sau pentru a-i proteja şi pe ceilalţi, uşor – uşor o să revenim la normalitate”, a mai spus Orban.

Starea de alertă a fost instituită începând de vineri, 15 mai, pentru o perioadă de 30 de zile.

România a intrat în stare de alertă din 15 mai. Cum se face deplasarea în afara localităţii

Raed Arafat, şeful DSU, a anunţat că este suspendată temporar activitatea de servire din interiorul restaurantelor, hotelurilor, cafenelelor, cât şi la terasele din exteriorul acesora.

Amenzi pentru nepurtarea măştii de protecţie. Ludovic Orban: „După perioada de informare putem da amenzi”