De ce nu e bine să bei cafea în avion. Sfaturi de culise din călătorii spuse de o însoţitoare de bord VIDEO

O însoțitoare de bord explică de ce să nu bei niciodată cafea în avion. Videoclipul a devenit viral şi a împărţit lumea în două, dar majoritatea au fost de acord cu stewardesa.

24 iun. 2023, 13:42
De ce nu e bine să bei cafea în avion. Sfaturi de culise din călătorii spuse de o însoţitoare de bord VIDEO

De ce nu e bine să bei cafea în avion! În timpul unei călătorii cu avionul, fie că durează două ore sau zece ore, este aproape imposibil să nu ni se facă sete sau poftă de ceva de băut sau mâncat. Mulți se abțint din pricina prețurilor piperate, însă există situații în care tentația bate dorința de a face economii.

Aproape toți cei care au fost pasageri au cerut, măcar o dată, o cafea sau un ceai în timpul zborului. Ei bine, o însoțitoare de bord tocmai a dezvăluit de ce nu ar trebui să mai facem niciodată asta.

În timpul unui zbor, poți consulta un meniu și poți comanda ceea ce îți dorești. Iată însă că sunt câteva lucruri interesante pe care un însoțitor de zbor nu și le va spune niciodată.

O însoțitoare de bord de la o companie aeriană americană a răspuns la întrebările călătorilor legate de un zbor perfect cu avionul. Se pare că există lucruri neplăcute într-o călătorie, dar și altele ceva mai interesante.

Spre exemplu, un lucru enervant pentru însoțitorii de zbor care devine și dezgustător este mersul al toaletă. Mai exact, multe persoane aleg să meargă la baie în picioarele goale, ori în șosete. Asta în ciuda faptului că podelele sunt în realitate destul de murdare.

Un alt lucru interesant este cel legat de consumul de băuturi. De ce nu bine să bei cafea în avion? În meniu vei vedea că poți comanda fie un ceai, fie o cafea, un cappuccino, apă plată, sau suc.

„Licoarea minune” cu care să înlocuiești cafeaua. 4 motive pentru care ceaiul verde îți va schimba viața definitiv

Însoțitoarea de zbor spune însă că nu recomandă nimănui să bea cafea în avion. Același lucru este valabil și în cazul ceaiului. Care este motivul? Apa utilizată pentru a prepara cafeaua, dar și ceaiul, provine din rezervoarele de apă potabile.

@cierra_mistt

i guess it really was just a phase

♬ Mexican radio – 🤍🤍🤍

„Nu bem niciodată cafeaua sau ceaiul în avion, decât dacă suntem super disperați! Apa pe care o folosim pentru cafea și ceai provine din același loc, și ghiciți ce? Nu se curăță niciodată! Și, deși compania aeriană le poate spune pasagerilor că face teste regulate de calitate a apei, nouă ni se spune că durează între șase și nouă luni pentru ca un singur test să fie făcut într-un avion”, a explicat Cierra Mistt în videoclipul publicat pe Tik Tok și care a fost văzut de peste șapte milioane de utilizatori.

”Cafeaua și ceaiul provin din rezervoarele de apă potabilă care sunt umplute în multe aeroporturi de mai multe persoane diferite, iar curățarea lor este dificilă”, a spus însoțitoarea de zbor, potrivit Daily Mail.

Ce nu este bine să comanzi în avion
Acestea le-a recomandat pasagerilor să opteze pentru băuturi îmbuteliate. În acest mod, se evită orice tip de neplăcere, iar produsul achiziționat este cu adevărat unul singur. Ce alte lucruri interesante mai trebuie să știm atunci când mergem cu avionul?

Dacă tot am aflat de ce nu e bine să bem cafea în avion, este bine de știut și ce altceva să nu consumăm. Însoțitoarea de zbor nu recomandă nimănui să consume pește, chiar dacă acesta este în meniu. Cea mai bună alegere ar fi piului, fără a adăuga însă prea multe explicații.

Un alt sfat este cel legat de bacșișul din avion. Deși pentru un însoțitor de zbor este de apreciat, acest lucru nu prea se întâmplă. De asemenea, în anumite cazuri, banii ajung să fie refuzați de o singură persoană.

”Ar trebui să refuzăm politicos bacșișul o dată înainte de a accepta. Nu este ceva obișnuit, dar este apreciat! Țineți cont că suntem mai mulți în avion, așa că aș face-o doar dacă ați primit servicii excepționale de la unul dintre noi în mod special”, a mai adăugat aceasta.

De ce nu e bine să bei cafea în avion.

Locuri pe care trebuie să le eviți în avion: „Vei avea de-a face cu zgomote, mirosuri și oameni care stau la coadă”

Alegerea scaunului potrivit în avion este un factor important în timpul unui zbor, mai ales atunci când este vorba de o călătorie lungă, potrivit smarttravel.com.

Locurile mai puțin bune pot fi identificate cu ușurință, pentru a fi evitate, și există trucuri pentru a nu mai fi nevoit să le folosești vreodată.

„Cele mai proaste locuri sunt în general pe ultimul rând al avionului. Au o înclinare limitată, iar apropierea de toaletă și bucătărie va fi deranjantă deoarece veți avea de-a face cu zgomote, mirosuri, oameni care stau la coadă pentru a folosi toaleta, plus echipajul de zbor, care va deschide și închide frecvent compartimentele de depozitare.

În plus, ferestrele lipsesc de multe ori de la aceste scaune și veți simți puțin mai mult turbulențele în partea din spate a avionului”, explică David Duff, specialist la SeatGuru.

Alimentele pe care să nu le mănânci niciodată în avion. Care este explicația specialiștilor
Cei care stau pe rândul din spate vor fi, de asemenea, ultimii care coboară din avion, situație care poate fi, de multe ori, neplăcută.

„Nici scaunele amplasate în fața unui rând de ieșire nu sunt ideale deoarece au, de asemena, înclinare limitată. Cele mai râvnite locuri sunt cele din rândul de ieșire, care au de obicei un spațiu suplimentar la picioare. Totuși, scaunele care sunt cele mai apropiate de ușa de ieșire tind să fie cele mai friguroase”, potrivit lui Duff.

Cei care aleg scaunele cu perete în față vor avea un dezavantaj: nu vor mai beneficia de locul de depozitare de sub scaunul din față.

Când planificați o călătorie, trebuie să vă informați dacă compania aeriană percepe taxă pentru alegerea locului. Majoritatea companiilor percep o taxă pentru alegerea scaunului din avion, în special pentru cele mai solicitate, precum cele de la ieșire sau cele cu spațiu suplimentar penru picioare.

Citeşte şi

GALERIE FOTO Cum arată avionul de lux cu care Klaus Iohannis a zburat în Japonia. Reacția unei vedete din România: ”Este ceva oribil și total lipsit de respect față de țara ta”