De ce nu e bine să ţinem geamul deschis când e caniculă. Avertismentul specialiştilor

Specialiştii în meteorologie ne recomandă ca în perioada în care temperaturile sunt caniculare să ţinem geamurile închise şi să încercăm să aerisim dimineaţa, când încă nu este foarte cald.

30 iul. 2022, 15:00
De ce nu e bine să ţinem geamul deschis când e caniculă. Avertismentul specialiştilor

De ce nu e bine să ţinem geamul deschis când e caniculă. Deşi cei mai mulţi oameni aleg să deschidă fereastra pentru a aerisi, specialiştii ne recomandă se renunţăm la acest obicei când temperaturile sunt canicular.

De ce nu e bine să ţinem geamul deschis când e caniculă. Ce spun specialiştii

Citeşte şi Ce se întâmplă când bagi pepenele roșu la frigider. Greșeala pe care o fac toți românii. Cercetătorii trag un semnal la alarmă

Specialiştii în meteorologie avertizează că obiceiul de a aerisi atunci când temperatura de afară este mult mai ridicată decât cea din casă nu este unul bun, deoarece în acest fel nu vom reuşi decât să băgăm căldura în casă.

Astfel, în zilele caniculare este indicat ca aerisirea camerelor să se facă seara, după ora 21:00, sau dimineața, până în ora 09:00. În restul timpului, geamul trebuie să rămână închis.

„Dacă este mai rece înăuntru decât afară, ar trebui să ții ferestrele închise. Dacă aveți o zonă umbrită în spatele casei, spre exemplu, este posibil să puteți deschide o fereastră acolo, dar, în general, nu este recomandat să deschideți geamurile”, a spus dr. Andrew Shea, lector în fizica clădirilor din cadrul Departamentului de arhitectură și inginerie civilă al Universității din Bath, potrivit theguardian.com.

De asemenea, este indicat ca draperiile să fie trase atunci când temperatura se apropie de pragul canicular. În acest fel razele solare sunt blocate să intre în încăpere și să crească și mai mult temperatura în locuință.

În concluzie, atunci când vremea afară este mai caldă decât în interior țineți geamurile închise. Aerisirea să se facă doar seara și dimineața.

Citeşte şi Lasă hainele în apă cu sare înainte a le pune în maşina de spălat. Trucul genial pe care ar trebui să îl știe toate gospodinele