De ce nu trebuie să spălați rufele la 40 de grade. Ce se întâmplă când faceți asta

Dacă obișnuiți să spălați rufele la 40 de grade, trebuie să știți că nu este deloc bine. Iată cum spălați corect hainele în mașina de spălat.

14 ian. 2023, 09:03
De ce nu trebuie să spălați rufele la 40 de grade. Ce se întâmplă când faceți asta
De ce nu e bine să speli rufele la 40 de grade

Mulți oameni își creează o rutină când vine vorba de spălatul hainelor și își setează nașina de spălat la o anumită temperatură. Majoritatea spală la 40 de grade. Diferența dintre 30 și 40 pare nesemnificativă, dar cele 10 grade în plus afectează consumul de energie.

Mașina de spălat are nevoie de aproape de două ori mai multă energie pentru a se încălzi până la 40 de grade.

Rufele vor fi la fel de curate dacă sunt spălate la o temperatură mai mică. Tehnologia actuală permite spălarea la temperaturi de până la 20 de grade. Temperaturile de 90 de grade sunt necesare numai în cazul bolilor infecțioase sau al unor nevoi speciale de igienă.

Citește și: Zilele în care nu se spală rufe după Bobotează. Este păcat mare să bagi hainele la mașina de spălat?

Pentru a fi siguri că rufele sunt igienizate, le puteți usca în aer liber, la soare, care distruge diverși germeni.

Stiftunf Warentest a comparat temperaturile de spălare și a constatat că nu există nicio diferență considerabilă în ceea ce privește rezultatul final. Singurele diferențe sunt cele ale consumului de energie.

Cei care în mod normal spală la 60 de grade de obicei și reduc temperatura la 40 de grade, vor economisi aproape 50% din costurile pentru energie electrică. Dacă vor trece de la 60, la 30 de grade, vor economisii până la 67%.

Citește și: Greșeala pe care o faci atunci când speli rufele în mașina de spălat. Iată de ce nu sunt curățate așa cum trebuie

Totodată, prind reducerea temperaturii, avem grijă și de mediul înconjurător. Emisiile de CO2 vor fi reduse cu până la 35%. Agenția Federală de Mediu recomandă spălarea hainelor la cea mai scăzută temperatură posibilă și spălarea la 60 de grade doar o dată pe lună pentru prevenirea dezvoltării germenilor în mașina de spălat.