De ce pleacă Stănişoară la PNL. ATACUL lui Berceanu: În perioade d-astea, ies gunoaiele la suprafaţă

Radu Berceanu îl atacă dur pe Mihai Stănişoară, după plecarea acestuia din PDL, spunând că nu reprezintă o pagubă prea mare pentru democrat-liberali deoarece astfel partidul se curăţă de "gunoaie". În schimb, Berceanu e nedumerit de decizia liberalilor de a-l lua pe Stănişoară, din moment ce USL beneficiază de o majoritate parlamentară foarte largă.

06 mart. 2013, 12:49
De ce pleacă Stănişoară la PNL. ATACUL lui Berceanu: În perioade d-astea, ies gunoaiele la suprafaţă

Sunt foarte detaşat, dar privesc cu mâhnire cum încă unul completează lunga listă de trădători care pleacă explicând nu ştiu ce chestii ideologice de nu ştiu ce natură. Toţi ăştia pleacă pentru că vor să fie la putere. Dacă ar fi după ei, ar fi la putere tot timpul, să tracă la partidul sau alianţa de la putere. Restul sunt basme„, a declarat Radu Berceanu la România TV.

Berceanu a menţionat că Stănişoară a fost unul dintre cei care au primit funcţii importante cu susţinerea partidului din care a făcut parte până miercuri. „Mihai Stănişoară nu poate spune că a fost marginalizat, ostracizat. A căpătat de la partid tot ce a vrut. A fost ministru al Apărării şi mă întreb cum privesc toţi foştii lui subordonaţi din armata română unul care dezertează, un trădător”, a comentat pedelistul.

Acesta susţine că PDL nu este afecta de plecarea lui Stănişoară. „În perioade de astea, ies gunoaiele la suprafaţă. Poţi să le mai reperezi şi se curăţă partidul”, a apreciat Berceanu.

Acesta are dubii asupra utilităţii pentru PNL a noii achiziţii din moment ce USL este departe de a fi o formaţiune care să aibă o majoritate parlamentară la limită în care fiecare vot contează. „Nu ştiu ce interes a avut PNL-ul”, a mai spus Berceanu contrariat.

Prim-vicepreşedintele PDL Mihai Stănişoară, fost consilier prezidenţial al lui Traian Băsescu, şi-a dat demisia din PDL şi a trecut la PNL. Stănişoară a făcut anunţul înscrierii în PNL în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută alături de liderul liberalilor, Crin Antonescu. Preşedintele PNL a anunţat că va propune conducerii partidului ca Stănişoară să devină vicepreşedinte la nivel naţional al PNL.

Mihai Stănişoară a anunţat, miercuri, în conferinţa de presă organizată la sediul PNL, că a luat decizia de a se înscrie în PNL „după o chibzuinţă intensă”, PNL fiind „singurul partid care poate susţine şi implementa cu succes politici de dreapta în România”.

„Sunt un om care nu se uită cu mânie în trecut, ci priveşte cu speranţă în viitor. Am luat decizia de a veni alături de PNL într-un moment în care PNL are multe responsabilităţi şi mult de muncă. Mie nu mi-a fost niciodată frică de muncă. Intru în PNL asigurându-i pe colegii mei că voi fi un partener onest, sincer, corect, loial şi performant”, a spus Stănişoară.

Ex-democrat-liberalul a mai spus că pentru el „PDL reprezintă trecutul, iar PNL prezentul şi viitorul”. „Mulţi jurnalişti m-au întrebat dacă voi depune o moţiune la Convenţia Naţională a PDL din 23 martie. Da, azi depun o moţiune, ‘Adevărata cale de dreapta’ şi este reprezentată de PNL”, a spus fostul democrat-liberal.

Stănişoară a precizat că nu a discutat cu liderul PDL, Vasile Blaga, despre demisia sa din partid pentru că a vrut ca toată lumea să afle despre decizia sa în acelaşi timp. El a respins eventualele acuze de trădare. „Trădare înseamnă să pleci dintr-un proiect în curs de realizare, să ai anumite mijloace prin care să poţi face rău celor de unde ai plecat. Chiar depunătorii moţiunilor din PDL scriu că în moţiuni că partidul îşi caută o cale (…) Plecarea mea nu afectează cu nimic PDL-ul”, a mai spus Stănişoară.

La rândul său, Antonescu a spus că Stănişoară este un om autentic de dreapta, cu o expertiză deosebită în domeniul apărării naţionale şi siguranţei publice. „În moţiunea de la Congresul PNL se vorbeşte explicit despre deschiderea PNL către personalităţi cu orientare de dreapta. Mihai Stănişoară este un om de dreapta, un om pe care orice partid şi l-ar dori în rândurile sale. Este vorba şi de statura sa politică – a fost prim-vicepreşedinte al PDL şi lider de grup al deputaţilor, dar şi de competenţele sale într-o zonă specială: a fost ministru al Apărării, consilier prezidenţial pe probleme de apărare şi preşedinte al comisiei de apărare, ordine şi siguranţă publică din Camera Deputaţilor”, a declarat Antonescu.

Mihai Stănişoară deţinea în PDL funcţia de prim-vicepreşedinte şi era liderul grupului deputaţilor democrat-liberali. Totodată, acesta era preşedintele organizaţiei judeţene Mehedinţi a PDL.

În perioada 2007 – 2008, Stănişoară a fost consilier prezidenţial pentru securitate naţională, iar ulterior, până în octombrie 2009, a fost ministru al Apărării.