De ce portocalele sunt ambalate mereu în plase roşii, iar lămâile în plase galbene. Trucul de marketing care te face să le cumperi

Ai observat vreodată că portocalele care se comercializează la plasă au întotdeauna plasa de culoare roşie? Nu este deloc o întâmplare, ci este un truc de marketing care nu dă greş.

15 ian. 2022, 12:14
De ce portocalele sunt ambalate mereu în plase roşii, iar lămâile în plase galbene. Trucul de marketing care te face să le cumperi

De ce portocalele sunt ambalate în plase roşii? Simplu, ca să îţi doreşti să le cumperi. Decizia de a comercializa portocalele într-un ambalaj de o anumită culoare a fost luată după îndelungi studii de piață.

Poate părea greu de crezut, însă, potrivit studiilor, culoarea portocalie a fructelor iese mult mai bine în evidență atunci când este asociată cu roșul decât atunci când stă lângă alte culori precum galben, verde sau albastru.

De ce portocalele sunt ambalate mereu în plase roşii, iar lămâile în plase galbene

Acest lucru ne face să percepem (în mod eronat sau nu) că portocalele sunt mai coapte„, scrie celebra publicaţie Reader’s Digest.

Aceste plase sunt folosite, de asemenea, şi la ambalarea altor fructe precum mandarine, clementine, minole sau grapefruit, deoarece toate aceste fructe sunt portocalii.

Citeste si Licoarea-minune care scade tensiunea arterială în mai puțin de o oră. Se prepară dintr-un fruct ieftin și are un pachet de beneficii pentru organismul uman!

Nu la fel stă situaţia în cazul lămâilor. Galbenul acestora este mult mai bine evidenţiat prin plasele de culoare galbenă sau verde. Dacă lămâile ar fi fost vândute în săculeți de culoare roșie precum alte citrice, atunci creierul ne-ar fi jucat ceva feste și ne-ar fi făcut să percepem aceste fructe ca având culoare portocalie, sunt de părere specialiştii în cromatică.

Dacă lămâile pot fi vândute atât în pungi verzi, cât și în pungi galbene, fructele de lime care au coaja verde sunt ambalate mai mereu în plase verzi, ca să se potrivească nuanței lor.

Strategii folosite de comercianţi pentru a te determina să cumperi mai mult

Data viitoare când mai mergi la cumpărături, fii cu mare băgare de seamă la trucurile folosite de comercianţi pentru a te determina să cumperi cât mai mult. O altă strategie des folosită de comercianţi este ca pe rafturi, la nivelul ochilor clienților, să aşeze produsele mai scumpe, în timp ce în partea de sus sau de jos, aproape de podea, să plaseze produsele cu preţuri mai mici.

Citeste si Fructul banal care e un adevărat miracol pentru sănătate. Are o mulțime de vitamine și reduce riscul de afecțiuni cardiovasculare!