De ce să adaugi o fărâmă din acest condiment în cafea. Se schimbă totul

Se spune că scorțișoara conține „antioxidanți puternici și compuși antiinflamatori care pot ajuta la reducerea inflamației din organism”.

08 mai 2023, 21:45
De ce să adaugi o fărâmă din acest condiment în cafea. Se schimbă totul

Potrivit dieteticianului Trista Best, „unul dintre cele mai bune condimente antiinflamatorii pe care să le adaugi în cafea este scorțișoara”.

Se spune că scorțișoara conține „antioxidanți puternici și compuși antiinflamatori care pot ajuta la reducerea inflamației din organism”.

De acord, nutriționistul Mary Sabat a declarat: „Este o băutură foarte bună: „Scorțișoara conține proprietăți antiinflamatorii și poate ajuta la reducerea balonării prin faptul că ajută la digestie”.

Scorțișoara conține un compus numit cinnamaldehidă, care contribuie la „dulceața sa naturală”.

Cel mai bun condiment pe care ar trebui să îl adaugi în cafea

Best a adăugat: „[Scorțișoara] are o dulceață naturală care poate spori aroma cafelei fără a fi nevoie de adaosuri de zahăr sau îndulcitori artificiali.”

În timp ce scorțișoara ar fi o alternativă mai sănătoasă decât adăugarea de zahăr la o ceașcă de cafea dimineața, sfatul NHS diferă ușor.

 

Dacă suferiți de burtă umflată, organismul de sănătate sugerează limitarea consumului de cofeină, care include cafeaua.

Există șase sfaturi utile dacă vreți să învingeți balonarea, care sunt următoarele:

  • Faceți exerciții fizice în mod regulat
    Mestecați cu gura închisă pentru a evita înghițirea de aer
    Beți multă apă
    Mâncați alimente bogate în fibre dacă sunteți constipat
    Mâncați mese mai mici și mai frecvente, în loc de mese mari
    Masați-vă stomacul de la dreapta la stânga pentru a elibera aerul reținut.

În ceea ce privește recomandările cu privire la ceea ce nu trebuie să faceți, pe lângă reducerea consumului de cofeină, ar putea fi benefic să nu beți multe băuturi carbogazoase.

Un lider PSD a lansat cafeaua cu foiţă de aur. Cu cât o vinde şi cum au reacţionat clienţii

Organismul de sănătate sugerează, de asemenea, reducerea băuturilor alcoolice, scrie sursa. Există, de asemenea, anumite alimente despre care se știe că provoacă gaze, ceea ce ar putea duce la balonare.

Printre exemplele de alimente care induc gaze se numără varza, fasolea sau lintea. Alte sfaturi suplimentare includ să nu consumați multe alimente procesate, zaharoase, picante sau grase.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

De ce să adăugi un strop de cacao. Beneficii uimitoare pentru sănătate

Majoritatea românilor consumă cafea dimineaţa, dar puţini ştiu de ce este bine să adaugi cacao în cafea. Cafeaua este una dintre cele mai gustoase și mai ușor de preparat băuturi, cel mai frecvent băută dimineața. O poți pregăti în diferite moduri: cu condimente, sare, piper, zahăr, lapte, smântână, coniac sau cacao, scrie food.obozrevatel.com.

Nutriționistul Svetlana Fus a spus pe Instagram de ce trebuie să adăugați cacao în cafea și cum afectează acest lucru gustul și beneficiile băuturii.

Elixirul tinereții – rețeta pe care o poți prepara cu ușurință la tine acasă. Înlocuiește cu succes cafeaua și încetinește îmbătrânirea
„Cafea combinată cu cacao este unul dintre cele mai delicioase și interesante cocktail-uri pe care le puteți face cu ușurință acasă sau le puteți încerca în aproape orice cafenea. În plus, cercetătorii au demonstrat beneficiile clare ale unei astfel de băuturi pentru organism”, a spus Fus.

„Pudra de cacao este bogată în polifenoli și antioxidanți naturali care reduc inflamația, protejează celulele de deteriorare, iar o astfel de băutură reduce riscul de apariție a bolii biliare, previne precipitarea colesterolului, are efect coleretic. De asemenea, îmbunătățește circulația sângelui, stimulând creierul”, a rezumat nutriționistul.

Numărul de calorii
Numărul exact de calorii este indicat numai în băuturile gata preparate din lanțurile de cafenele sau unitățile de catering, unde se folosesc ingrediente standard și o rețetă clară. Cafeaua neagră și pudra de cacao nu sunt foarte bogate în calorii, dar și laptele este adăugat de obicei în băutură și, odată cu acesta, valoarea energetică a cocktail-ului crește.

Diferitele tipuri de pudră de cacao pot varia foarte mult în ceea ce privește conținutul de calorii: mărcile ieftine sunt parțial fără grăsimi, în timp ce cele de înaltă calitate pot conține de două ori mai multe grăsimi, scrie kofella.net.

Ce arată studiile
Studii recente arată că persoanele care folosesc această combinație dintre cafea și cacao și-au îmbunătățit semnificativ capacitatea de concentrare. Psihologii de la Universitatea din Georgia și Universitatea Clarkson din New York au conceput un experiment de un an pentru a afla cum băuturile calde ne afectează performanța cognitivă. În experiment, participanților li s-a administrat cacao (pură sau cu cofeină), cofeină pură și o băutură placebo.

Persoanele care au primit cacao (cu sau fără cofeină) au făcut mai puține greșeli în sarcinile care necesitau atenție, concentrare și timp de reacție. Cei care au băut combinația de cacao cu cofeină au fost mai puțin entuziasmați decât cei care au băut espresso pur. Au fost, de asemenea, mai concentrate decât persoanele care au băut doar cacao sau au băut băutura placebo.

Câte linguri se adaugă la o cană pentru o cafea perfectă. Secretul pentru o băutură mult mai aromata şi energizantă

Cîte linguri de cafea se pun la o cană și cât trebuie să o fierbi pentru a avea cel mai bun și aromat gust. Iată care este secretul cafelei perfecte.  Cafeaua la ibric este una dintre cele mai simple și gustoase, iar dacă vă doriți să aibă un gust desăvârșit trebuie să respectați timpul de fierbere. Tot ce îți trebuie este o cafea măcinată fin, apă și zahăr.

Cel mai indicat ar fi ca boabele să fie măcinate cu puțin timp înainte de prepararea băuturii. Apa se pune la fiert într-un ibric, măsurată cu ceașca, iar în funcție de câte cafele vă doriți să obțineți, atâtea căști de apă veți pune.

Pentru fiecare ceașcă de apă, se adaugă o linguriță cu vârf de cafea și una de zahăr.

De ce nu este recomandat să bei cafea iarna. Licoarea magică a dimineţii face mai mult rău decât bine organismului atunci când temperaturile sunt scăzute
Dacă vă doriți mai multă cafea, la fiecare 4 cești de apă, adaugă încă o linguriță de cafea în plus. Pentru 4 cafele, vei pune, așadar, 5 lingurițe de cafea.

Vă veți da seama că băutura este gata când începe să fiarbă și să facă spumă. Dați-o la o parte pe foc și lăsați-o câteva minute, pentru ca zațul să se depună pe fundul ibricului. Dacă vă preparați cafeaua mai mult decât este necesar, va fi prea amară și va avea un gust ars. Adăugați o linguriță de apă rece pentru zațul să se depună mai rapid.

De ce să pui puțină sare în cafea

Cu toate că mulți oameni aleg zahărul pentru a echilibra gustul cafelei, există un ingredient care este mult mai util în acest sens. Sarea echilibrează aroma într-un mod la care nu te-ai fi așteptat și elimină gustul amar.

Următoarea data când preparați această băutură, renunțați la zahăr și adăugați puțină sare înainte să o gustați.

O cafea foarte gustoasă nu ar trebui să aibă nevoie de zahăr sau de lapte, iar conform specialiștilor cafelei, gustul amar este oferit de gradul de prăjire a boabelor.

De ce nu e bine să bei cafea înainte de a merge la cumpărături. Vei renunţa definitiv la acest obicei după ce vei citi asta!