De ce să pui bicarbonat în litiera pisicii. Trucul care te scapă de problemele urât mirositoare

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit în diferite feluri pentru a te ajuta în viața de zi cu zi. Acesta este util și atunci când vine vorba de litiera pisicii.

16 iul. 2023, 22:41
De ce să pui bicarbonat în litiera pisicii. Trucul care te scapă de problemele urât mirositoare
Litiera pisicii poate fi salvată cu bicarbonat de sodiu

Mirosul neplăcut din litiera pisicii poate deveni o problemă de domeniul trecutului. Bicarbonatul de sodiu este un ingredient util care se regăsește în orice gospodărie. Oamenii îl folosesc pentru diverse scopuri, fiind potrivit în bucătărie, dar și la curățenia casei sau la eliminarea mirosurilor nedorite.

Citește și: VIDEO: Pisică înfometată, filmată în timp ce devora carnea din vitrina unui magazin din București. Felina, încurajată de pe margine

Să cureți litiera pisicii poate fi o sarcină dificilă, mai ales când mirosul devine năucitor. Așadar, în acest caz, bicarbonatul poate fi utilizat pentru neutralizarea mirosului și pentru a menține litiera curată. Vara, atunci când temperaturile sunt mai ridicate, nisipul animăluțului trebuie schimbat mai des, dar cu acest truc vei scăpa de stres și de aruncatul banilor pe geam.

Tot ce trebuie să faci este să cureți foarte bine litiera și să presărați pe toată suprafața acesteia bicarbonat de sodiu. Acesta va absoarbe mirosurile neplăcute și va elimina bacteriile.

Citește și: Ce să nu faci dacă vrei să nu-ți enervezi pisica. Renunță la aceste gesturi dacă ai o felină în casă

Lasă bicarbonatul de sodiu să acționeze în litieră timp de aproximativ 15-20 de minute. În acest interval, bicarbonatul va neutraliza mirosurile și va ajuta la eliminarea bacteriilor, conferind o senzație de prospețime litierei pisicii. Poți pune, apoi, și apă și să cureți bine cu o perie orice urmă de mizerie.

După ce litiera a fost curățată, trebuie să fie reumplută cu nisip curat. În noul așternut puteți presăra un întreg pliculeț de bicarbonat.